Efter kungens stora fiasko – Sofia väljer en helt annan väg

Kungen och prinsessan Sofia

När Sofia och Carl Philip valde att dela med sig av sin sommar hade de ingen aning om vilken succé det skulle bli. För kungaparet gick det inte lika bra.

Den ansvarige för kungafamiljens Instagram fick det hett om öronen förra veckan efter en bild på kungen och Silvia när de besökte Zorngården och Zornmuséet i Mora. Det som kritiserades var att de stod lite väl nära den guidande museidirektören för att vara bekvämt nu under coronatider, och bilden togs senare bort. Det var det femte inlägget som lagts upp i augusti, och togs bort efter mindre än ett dygn.

Margareta Thorgren, informationschef på hovet, förklarar varför. Hon hävdar bestämt att det INTE handlar om ett sätt att tackla kritiken i kommentarsfältet.

– Den togs bort för att kungaparet var där privat, inte officiellt, säger Margareta.

– Bilden lades ut av vår desk, men sedan tog jag beslutet att den skulle tas bort för att det var ett privat sammanhang.

Så det hade inte med coronakritiken att göra?

– Det är möjligt att det var en bild som väckte de tankegångarna. Men vi har slagit fast att det bara såg ut så ett ögonblick när bilden togs. Och bilden togs bort för att det var ett privat sammanhang.

Sofia har hyllats för sina inlägg

Någon som tvärt emot kungaparet har hyllats för sina inlägg på Instagram är Sofia med prinsparets officiella konto. Det är ett konto de sköter själva, och under sommaren har de valt att fokusera på att inspirera till att utforska alla de svenska sommarpärlor vi har på hemmaplan, då det inte går att resa som vanligt.

Inläggen har hyllats hela sommaren igenom, och till det sista avslutande inlägget är det en hel hyllningskör som tackar för de fina uppdateringarna.
”👏Tack 🙏 för era fina bilder från vårt vackra Sverige” skriver en användare.
”Tack för att ni har delat med er av fina upplevelser i vårt vackra land Sverige! Ni är föredömen för oss! 🇸🇪😊👏” skriver en annan.
Det har verkligen varit härligt att få följa prinsparets på deras semester genom delar av Sverige under sommaren, och förhoppningsvis fortsätter de att bjuda på lite inblickar i sin vardag, trots att det snart är tillbaka till arbetet som gäller igen!
Foto: TT