Sista chansen! Efter London-succén! Följ med Svensk Damtidning till Köpenhamn

Boka in den 16–19 november för vinterns roligaste helg!

Kungliga huvudstaden Köpenhamn är en underbar stad med stora vackra byggnader från en annan tidsepok. Staden är livfull och det finns massor att utforska. Under Svensk Damtidnings kungliga resa till Köpenhamn får du bland annat följa med på en tre timmar guidad busstur, då vi tittar på olika sevärdheter som Lilla sjöjungfrun, Rådhusplatsen, Amalienborg och Börsen. Vi går på gemensam stadstur till fots på ungefär 30 min till Christiansborgs slott och drottningens represen- tationslokaler. Vi äter flera måltider ihop och har det trevligt tillsammans. Du har ett par lediga eftermiddagar, så det finns möjlighet att också utforska staden på egen hand.

Vad sägs till exempel om en spatsertur längs med pittoreska hamnen Nyhavn? Om du är intresserad av att handla julklappar rekommenderar vi världsberömda gågatan Ströget, här finns massor av roliga saker att handla. Under helgen vi är i Köpenhamn öppnar flera olika julmarknader. En av de mest kända finns på Tivoli, och den besöker kronprinsessan Mary varje år tillsammans med sina barn! Här är det julstämning i alla hörn, med massor av julljus, karuseller och fantastiska julbodar.

Detta är den perfekta resan för dig som vill uppleva den kungliga delen av Köpenhamn, dansk mat, julmarknader och shopping. Hoppas att vi ses!

Vi bor på Scandic Hotel Copenhagen

Ett modernt, centralt beläget hotell med utsikt över Köpenhamn.

Alla rum är utrustade med badrum med hårfön och dusch/badkar, litet kassaskåp, tv, gratis Wi-Fi och aircondition. Hotellet har också gym, restaurang, bar och bastu.

Program

16/11 Avresa från Stockholm till Köpenhamn. Skandinavisktalande guide möter oss på flygplatsen och tillsammans åker vi buss till hotellet. Efter incheckningen går vi till en lokal dansk restaurang där vi avnjuter

en typisk dansk lunch. Eftermiddagen och kvällen är fri till eget förfogande.

17/11 Tre timmar guidad busstur

i Köpenhamn. Vi får se olika sevärdheter – så som Lilla sjöjungfrun, Rådhusplatsen, Amalienborg och Börsen. Eftermiddagen och kvällen

är fri till eget förfogande.

18/11 Liten stadstur till fots

på ungefär 30 min till Christiansborgs slott och drottningens representationslokaler. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall

följer med till slottet. Vi tittar på

de fantastiska målningarna och

de vackert smyckade salarna. Eftermiddagen är fri till eget förfogande.

På kvällen samlas vi och går tillsammans till en restaurang

cirka 15 min bort, där vi avnjuter en traditionell julmiddag. Maten ingår

i priset, men drycken står man för själv.

19/11 Efter frukost på hotellet tar vi bussen till flygplatsen, checkar in på egen hand och reser hem.

Det här får du!

• Flyg tur och retur från Stockholm till Köpenhamn.

• Busstransfer till hotellet. • Traditionell dansk lunch

och dansk julmat.

• 3 timmar guidad tur med buss.

• 3 nätter med frukost på Scandic Hotel Copenhagen.

• Entré på Christiansborgs slott med rundtur.

Höjdpunkter:

• Rundtur på vackra Christiansborgs slott!

• Mysiga julmarknader.

• Johan T Lindwall är med på resan och berättar om de danska kungligheterna.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall följer med till Christiansborgs slott som en av guiderna!

London-resan var en succé!

Svensk Damtidnings första läsarresa till London blev en stor succé. Det var tre intensiva dygn då vi bland annat besökte Buckingham Palace och prinsessan Dianas barndomshem Althorp.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall var med under hela resan, och tillsammans med Sara-Lisa Simu från Aller Travel och svenska guiden Helena Nordenskjöld gjorde de upplevelsen till ett minne för livet för våra fantastiska resenärer. Två av dem var Birgitta Bodén och väninnan Marianne.

– Den Kungliga resan till London med Svensk Damtidning och Johan T. Lindwall blev för oss en givande upplevelse. Allt var välarrangerat, med en suverän guide som tillsammans med Johans kungliga erfarenheter bidrog till att vi är inspirerade till nya kungliga resmål, berättar de.

Och nu är det alltså dags för nästa läsarresa, till kungliga Köpenhamn. Vår chefredaktör är laddad inför uppgiften som “reseledare”.

– Vi besöker klassiska, kungliga platser i Köpenhamn och det kommer att bli riktigt roliga dygn. För dig som vill följa med är det hög tid att boka. Snart stänger vi bokningen! hälsar Johan T Lindwall.

Pris från 7 700 :-

Kontakta oss på www.allertravel.se eller ring oss på 08-25 84 76 för beställning och mer information.

Foto: IBL