Efter Madeleines flytt – Lussan har fått en ny bästis

Louise Gottlieb

Prinsessan Madeleine och Louise ”Lussan” Gottlieb Thott är skolkamraterna som alltid hängde med varandra. De gjorde allt tillsammans och var väninnor i vått och torrt. Men det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Madeleine har fått tre barn och flyttat till Miami. Lussan har gift sig med gamla pojkvännen och bor kvar i Stockholm. Nu har hon funnit en ny bästis efter Madeleine.– De är oskiljaktiga, säger vår källa.

Tidsskillnaden och det långa avståndet mellan Stockholm och Miami har gjort att den nära vänskapen mellan prinsessan Madeleine och Louise “Lussan” Thott har satts på prov. Det är svårt att hålla liv i ett långdistansförhållande, även när det gäller bästisar. Medan prinsessan Madeleine lever lyckligt familjeliv under solen i Florida, har Lussan hittat en annan väninna att umgås med. Bathina Philipson!

Bathina Philipson och Aje

– De hänger hela tiden och trivs oerhört bra i varandras sällskap. När Bathina med familj, maken Aje Philipson och alla barnen, stegade in på en väletablerad krog nyligen på Östermalm, var Lussan med. Hon är som en i familjen. Gustav Thott hade kanske annat att göra? Han syntes inte till, berättar en källa för Svensk Damtidning.

Bathina Philipson och Louise Lussan Thott

Bathina och Lussan är numera ett riktigt radarpar, två kompisar som gillar Stockholms sällskapsliv. Och varför inte? Även om Madeleine ofta är uppkopplad och håller kontakten så gott det går via sms, instagram och Facetime, så är det en bit bort. Miami och Stockholm ligger inte nästgårds direkt. Det är inte längre bara att pipa över när man vill ses. Så roligt då för Lussan att hon hittat en ny bästis!

Svenska kungafamiljen på Louise ”Lussan” Gottliebs och friherre Gustav Thotts bröllop. Vigsel i Hölö kyrka och bröllopsfest i Trosa skärgård.

Fröken Louise Gottlieb blev fru Thott den 2 juni 2018 i Hölö kyrka. Hon var en av de sista i kompiskretsen att gifta sig, men vilket sagobröllop det blev när hon som en försommardröm skred fram längs altargången och sade ja till sin Gustav Thott. Prinsessan Madeleine var tärna och hon fick sällskap av Louise Berggren, Tin-Tin af Buren, Caroline Cooke och Isabelle Lewenhaupt. Gustav hade backup av de stiliga herrarna Ulric von der Esch som var bestman och Josef Fares som var marskalk tillsammans med PA Tamm, brudgummens bröder Sebastian och Didrik samt Otto Thott.

Louise Gottlieb

Vi är vana vid att se prinsessan Madeleine och Lussan tillsammans. De har sedan tidiga tonåren varit som ler och långhalm. Där Madeleine var, fanns Lussan. Och tvärtom. De delade hemligheter, erfarenheter och hade kul ihop. Ingen i hela världen kunde bryta den starka vänskapen. De stöttade, tröstade och fortsatte framåt när det var som tuffast. Och i medvind var det fest och glam för hela slanten.

Prinsessan Madeleine och Lussan

Partyyra! Madeleine och ”Lussan” Gottlieb tar studenten 2001.

Så gick ungdomsåren över till mognad. Vuxenlivets alla vedermöder präglar en person, och påverkar de relationer du har. När Madeleine bröt förlovningen med exfästmannen Jonas Bergström var Lussan Gottlieb ett ovärderligt stöd och följde med Madeleine till New York. Och när prinsessan träffade Chris var Lussan den första i bekantskapskretsen som fick träffa honom. Lussan är ett lättsamt sällskap som tycker om att mingla med vännerna. Hon sägs vara diplomatisk och gillar inte när man måste välja sida. Men kanske var det denna fina egenskap som gjort att den nära vänskapen till Madeleine börjat få sig en törn. För Lussan har fortsatt vara nära vän med personer Madeleine tagit avstånd från.

Prinsessan Madeleine och Lussan Gottlieb

Splitten mellan Madeleine och Jonas Bergström blev tumultartad, inte minst för alla i vänkretsen som undrade lite hur de nu skulle göra. Vilken sida skulle de välja? Och måste de välja? När så Jonas blev ihop med Stephanie af Klercker, prinsessans forna väninna, såg förstås Madeleine rött. Dels gick han vidare så snabbt efter brytningen, dels valde han hennes kompis! Men Louise Gottlieb har alltid förblivit nära vän till Stephanie.

Prinsessan Madeleine och hennes fyra medtärnor hade chiffongklänningar i somrigt turkos.

Läs mer: Detta jobbar prinsessan Madeleine med i USA

För drygt ett år sedan återförenades dessutom Louise Gottlieb med Gustav Thott, som i sin tur är god vän med prinsessans ex Jonas Bergström.

– Jag tror det var tufft för Lussan att berätta, berättar en källa.

Läs mer: Svensk Damtidning avslöjar! Här bor prinsessan Madeleine!

Foto: IBL