Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter Madeleines och Chris O'Neills gemensamma beslut: Vad händer med barnen?

15 aug, 2023, 10:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Det har ställts frågor om framtiden för prinsessan Madeleines barn.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är vanligtvis sparsmakade med att dyka upp på kungliga tillställningar. Men den här sommaren har vi fått se oväntat mycket av vårt allra mest hemlighetsfulla prinsesspar. Och mer kommer det att bli!

Kungahuset har nämligen bekräftat att Madeleine och Chris ska närvara vid vad som nog får ses som årets kungliga höjdpunkt för svensk räkning. Fredagen den 15 september firar kungen ett storartat jubileum. Då har han suttit på tronen i 50 år – en sanslös siffra.

Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”Brand logo
Johan T Lindwall om Victorias jättefest: ”Aldrig sett Chris så skrämd”

Chris O'Neills beslut – vad händer nu med barnen?

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris i frack – vilken syn det blir!

Och Madeleine och Chris kommer att vara där redan dagen innan, vid Kungliga Operans jubileumsföreställning på Drottningholms slottsteater. Därefter blir det bankett på Slottet. På själva bemärkelsedagen väntar Te Deum (tacksägelsegudstjänsten) i Slottskyrkan och sångarhyllning vid Norrbro.

Annons

Att Madeleine och Chris dyker upp på megafesten är en stor nyhet även utanför våra gränser. Så här skriver tyska Gala, som också har en teori om varför paret agerar som de gör.

"Sällan har Chris O'Neill närvarat vid så många kungliga tillställningar som under 2023", skriver Gala.

"Under det svenska superkungaåret har prinsessan Madeleine och Chris O'Neill maxat ut – och är med på fler stora tillställningar än någonsin tidigare. Troligen för att tona ner de senaste spänningar kring att deras flytt har skjutits upp."

"Vissa frågor för blir obesvarade"

Men Gala är ändå inte fullständigt nöjda. De tycker att Madeleines hemkomst öppnar upp för frågeställningar kring vad som händer i Florida. Paret har ju trots allt tre barn att tänka på: prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

"Vissa frågor förblir obesvarade. Vad händer med de tre barnen? För Margareta Thorgren, informationschef på hovet, har sagt att de ska inleda skolåret i Miami. Men familjen måste flyga tillbaka till USA innan kungens 50-årsjubileum", skriver Gala.

Chris har inte varit på en galamiddag av det här slaget på sex år. Hans senaste frackmiddag på Slottet var middagen för Nobelpristagarna i december 2017.

Annons