Efter Meghans avhopp! Nu ökar pressen på Kate

pressen ökar på hertiginnan kate

Megxit påverkar alla i den brittiska kungafamiljen. Inte minst hertiginnan Kate. Nu oroar sig många över hur hon ska orka.

Harrys och Meghans kungliga avhopp sätter hertiginnan Kate i en svår sits. När Meghan kom in i den brittiska kungafamiljen och “Fab Four”, vilket hertigparet av Cambridge och hertigparet av Sussex brukar kallas, bildades drog Williams hustru en lättnadens suck. Ända sedan bröllopet, år 2011, hade hon varit i blickfånget men nu flyttades fokuset till Meghan.

Kate kunde plötsligt ägna mer tid åt sina barn och dessutom var det fler personer som reste och representerade kungafamiljen i drottning Elizabeths tjänst. Men efter Harrys och Meghans plötsliga sorti är det många inplanerade invigningar, galor, och långresor som plötsligt hamnar i Kates knä – igen.

Hon älskar förstås sitt land och vill göra ett så bra representationsarbete som möjligt men hon är också trebarnsmamma, med minstingen Louis som inte ens har fyllt 2 år. Ett pussel som inte alltid är helt enkelt att få ihop. Särskilt inte nu –när sju kungliga medlemmar har blivit fem. Prins Philip har ju gått i pension, sedan två år tillbaka.

prins harrys första ord

Harrys och Meghans beslut att lämna den brittiska kungafamiljen påverkar inte bara dem.

Prins William är orolig för hustrun Kate

Dessutom förekommer det uppgifter i media om att prins William är bekymrad över att Kate ska ha rasat i vikt. Detta eftersom hon mitt i det kungliga kaoset ska ha börjat skippa måltider eftersom hon är så stressad. Hon brukar helt enkelt hoppa över frukosten, lunchen eller middagen och vinner på det sättet också lite mammatid. Ett upplägg som ju inte är hållbart i längden.

Det är onekligen många frågor som kvarstår efter Harrys och Meghans avhopp. Och frågorna handlar inte bara om hertigparet av Sussex och baby Archie. Alla i familjen drabbas av Megxit. Inte minst svägerskan Kate.

Foto: TT