Efter Meghans stilsuccé – nu har Kate bytt stylist

Kates nya stil

Hertiginnan Catherine, Kate, har en ny stylist vid sin sida. Virginia Chadwyck-Healey är kvinnan som har förändrat Kates look och gjort den mer modern.

Efter att Meghan Markle gifte sig med prins Harry och kom in i den brittiska kungafamiljen har kungliga fans ofta påpekat att hennes svägerska, Kate, sett märkbart mer glamourös ut. Att hon förändrat sin stil och blivit mer uppdaterad. Att hon tar ut svängarna mer och vågar mer. Det hela handlar förstås om att att Meghan, gång på gång, gjort succé med sin stil, en ny kunglig look som är både avslappnad men ändå klassisk och strikt. Kate tycks ha influerats av Meghan. Men det är inte hela sanningen. Kates stilförändring handlar också om att hon har en ny stylist vid sin sida.

Kates stil är ny och modern, borta är de styva, stela, klänningarna, borta är den där gammaldags lady-looken. Istället satsar Kate på moderna snitt och härligt färgstarka plagg från spännande märken i ropet, som blusen med knyt från Gucci, och de vida byxorna hon bar till den.

Virginia Chadwyck-Healey

Virginia Chadwyck-Healey vid Kates och Williams bröllop

Virginia Chadwyck-Healey är Kates nya stylist

Kates nya rådgivare när det kommer till stil och mode heter Virginia Chadwyck-Healey, hon är 36 år gammal och har tidigare varit redaktör för Vogue.

Virginia kallas ofta Ginnie och är faktiskt en gammal vän till prins William och Kate, hon var exempelvis en av gästerna vid prinsparets bröllop i Westminster Abbey 2011.

– Ginnie är Catherines hemliga vapen, har en källa berättat för Daily Mail.

Källan fortsätter:

– Hon har gjort stor skillnad och förnyat hertiginnans garderob. Dessutom har hon hjälpt till att ge henne en helt ny känsla av självförtroende.

Catherine ska, enligt uppgift, vara både imponerad och tacksam.

Virginia Chadwyck-Healeys bakgrund

Så, vem är då denna Ginnie? Jo, hon är dotter till Lord Strathalmond och har två döttrar, Nancy, 4, och Maggie, 2, med sin make, Oliver Chadwyck-Healey.

Ginnie och Ollie gick på St Andrews University tillsammans med William och Kate, och båda kvinnorna studerade konsthistoria ihop.

Natasha Archer, som vanligtvis brukar hjälpa Kate med hennes garderob, är för närvarande på mammaledighet.

Natasha Archer

Natasha Archer, Kates förra stylist.

Ginnie, som lämnade Vogue 2018 efter 12 år, har för övrigt själv erfarenhet av att få sin stil omskriven. Det hände, bland annat, efter Williams och Kates bröllop.

– Till min stora överraskning fann jag mig själv i moderecensionerna, omskriven som ”en av de bäst klädda bröllopsgästerna”,  har Ginnie berättat.

Vid bröllopet bar hon en tvådelad ensemble, signerad Emilia Wickstead.

Virginia Chadwyck-Healey med make.

Virginia Chadwyck-Healey med make.

– Det kungliga protokollet måste komma först, men jag ville känna att jag hade kvar min egen identitet mitt bland alla kändisar, vänner, militär personal, utländska statsmedlemmar och, naturligtvis, kungafamiljen, har hon sagt.

Men, visst bröt hon mot en oskriven regel…

– Till min mors skräck bar jag inte strumpbyxor.

Vågat! Nu dröjer det nog inte länge innan Kate också skippar strumpbyxorna.

Läs mer:

4 saker Kate alltid har i handväskan

Så slipper Kate skoskav – läs allt om smarta knepet

Kates smarta skönhetsknep – så fixar hon de rosiga kinderna

Foto: TT