Efter mötet med Boris Johnson – nu tar drottningen semester!

Boris Johnsson Elizabeth

Efter en vår och sommar fylld av uppdrag är det nu äntligen dags för den 93-åriga drottningen att ta en välbehövlig semester.

Nu bär det snart av på semester för drottning Elizabeth. Normalt sett skulle denna hårt arbetande 93-åring redan åkt iväg på sin sommarledighet vid det här laget. Hon och maken prins Philip älskar som bekant att tillbringa sina lediga dagar uppe i Balmoral Castle som ligger vackert uppe Skottland, i Aberdeenshire. Men först var hon tvungen att jobba lite till, för under onsdagen väntade ett nytt viktigt uppdrag.

Tog emot den nye premiärministern

Som ni kanske läst har Storbritannien fått en ny premiärminister, Boris Johnson. Han tillträdde sin post igår efter den obligatoriska audiensen med drottning Elizabeth på Buckingham Palace.

drottning Elizabeth Boris J

Men den nye premiärministern hann inte mer än ut från slottet efter en timmes möte med landets regent förrän han gjorde något man inte bör. Han berättade nämligen vad drottningen sagt till honom i förtroende under mötet för pressen efteråt.

– Jag förstår inte att det överhuvudtaget finns någon som vill ha jobbet, hade tydligen drottning Elizabeth sagt. Då med syftning på hur svårt arbetet som landets premiärminister måste vara med alla Brexit-förhandlingar med mera.

Om allt går som det ska kan drottningen i alla fall få njuta av sin ledighet precis som hon brukar, med att bara ta det lugnt ute i naturen.

Balmoral Castle

Balmoral Castle.

Prinsessan Eugenie avslöjade vid ett tillfälle vad farmor egentligen gör där uppe vid sitt skotska slott Balmoral under somrarna:

Promenader med hundarna

– Hon vandrar mycket, äter picknick utomhus och så umgås hon med sina hundar. Det är alltid någon med henne och det kommer ofta mycket folk på besök.

Flera av de yngre medlemmarna i kungafamiljen brukar alltid passa på att åka upp till drottningen där de då får tillfälle att umgås på ett lite annorlunda sätt, som att jaga vilt tillsammans.

drottning Elizabeth i Balmoral
Drottning Elizabeth

Vi har också sett drottning Elizabeth rida ut i naturen på någon av sina hästar genom åren, vi ser henne här på två bilder från förra året då hon tog en inspektionsrunda bland djuren i hagarna runt slottet.

Elizabeth bakom ratten

Eller så tar hon helt enkelt bilen på någon utflykt i trakten, som här i en gammal Range Rover som hon gärna rattar själv, med livvakten i baksätet.

Vi önskar henne och maken en skön vilsam sommar!

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: