Efter prinsens bortgång – flickorna växer upp utan sin far

Efter prinsens bortgång – flickorna växer upp utan sin far
Nu ler hon igen, prinsessan Mabel som så tragiskt blev änka 2013.
Annons

Prinsessan Mabel och hennes döttrar Luana och Zaria såg häromveckan under firandet av Nederländernas forna drottning Beatrix som fyllde 80 år. Det är annars inte så ofta man ser Mabel sedan maken prins Johan Frisos tragiska bortgång 2013. Han avled som bekant av skador som han ådragit sig efter en svår skidolycka 2012.

Annons

En olycka som givetvis drabbade hela det nederländska kungahuset hårt, kanske speciellt prinsessan Beatrix som förlorade sin son, alldeles för tidigt. Prinsessan Mabel har sedan hon blivit änka, arbetat hårt internationellt med flera viktiga frågor, som att sätta stopp för barnbrudar världen över via organisationen Girl Not Brides.

Annons

Parets dotter Luana föddes 2005, hennes syster föddes året efter och var även hon stor nog att få ha fått flera fina minnen av sin pappa Johan Friso som de sorgligt nog aldrig mer får träffa.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Efter prinsens bortgång – flickorna växer upp utan sin far”

 1. Anna skriver: 9 februari, 2018

  Det är tragiskt, mycket tragiskt när barn förlorar en av föräldrarna.
  Vår dotter förlorade sin pappa när hon var 4,5 år. Mitt framför ögonen hemma i sin säng tidigt på morgonen den 11 september 1970. Min make, dotterns far, dog i ett medfött hjärtfel som inte gick att operera 1970!!!!!!!!!!!!
  Har därför fått uppfostra henne själv. Det har varit kämpigt många gånger. Dottern är nu lyckligt gift och har 4 vuxna barn. Jag är deras mormor och stora trygghet.


  1. Catherine skriver: 9 februari, 2018

   Anna,

   Jag är glad för er skull, din och din dotters, att ni verkar ha klarat er bra trots den tragedi som drabbat er. Bra gjort att uppfostra din dotter på egen hand till en stark och självständig kvinna! Att hon skaffat fyra egna barn är det högsta betyg du kan få som mamma…chapeau!


  2. Royalist javisst skriver: 11 februari, 2018

   Svårt för dig när det hände. Oändligt tapper och stödjande har du varit. Nu kan du se din stora betydelse i deras liv. Med hopp om att du n kan både se tillbaka och framåt med visshet om att du har stor betydelse i dina nära och käras liv. En varm kram till dig.


Annons

Laddar