Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Efter romansryktena med Victoria – därför försvann exet Svante

Efter romansryktena med Victoria – därför försvann exet Svante

Foto: TT

Ett foto ute i Stockholmsnatten blev starten på romansrykten mellan kronprinsessan och en ung mystisk man. Victoria har vi koll på, men hur lever han idag?

Kronprinsessans okända krets!
0:47

Efter reklamen: Kronprinsessans okända krets!

(0:47)

Slå på ljud

Det var en septemberkväll 1996 som kronprinsessan var påväg hem efter en kväll på Sturecompagniet i Stockholm. Självklart hade hon alla ögon på sig även mitt i natten, och 19-åriga Victoria fångades på bild med en ung kille vid sin sida.

Killen, som skulle visa sig vara Svante Tegnér, fick sig inte en lugn morgon. Kändispressen hade samlat sig utanför hans hus, och alla ville veta vem kronprinsessans nya flamma var.

Kungliga kopplingen

Den påstådda romansen skulle visa sig ta slut efter bara några veckor, och Svante försvann ur strålkastarljuset. Då och då syns han däremot på vimmelbilder och i andra flådiga sammanhang. Victoria var faktiskt inte hans första möte med kungligheter. Svantes pappa, Christer, var nämligen under sin ungdom en del av kungens innersta krets!

Victoria och Svante på en fika sommaren 1996, när det ryktades om romans.

Erhan Güner/TT

Efter detta har Victoria som bekant gått vidare och lever lycklig med sin prins Daniel, och även Svante har lämnat den forna romansen bakom sig. Han gifte sig 2010 med frun Pernilla Molin Tegnér, mer känd som Pim, och paret har barnen Fred och Esther tillsammans. Bröllopet var minst sagt kändistätt. Bland annat så var kronprinsessans kusin Gustaf Magnuson var på plats!

Svante med familj.

Karin Törnblom/TT

Svante och Pim bor sedan länge i en lyxig våning på Östermalm, tillsammans med sina barn.

Han är även en riktig entreprenör, och har befattningar i totalt 10 bolag enligt Allabolag.se. Familjen Tegnér är sedan länge vinhandlare, närmare bestämt i 150 år. Familjeföretaget Tegner Spirits & Wine är ett av företagen som Svante är aktiv i, där han äger 25%.

Barnen går på samma skola

Det blev som sagt ingen långvarig romans mellan Victoria och Svante. Kort därpå hittade Victoria istället kärleken i Svantes nära vän, Daniel Collert.

Men Victoria och Svante verkar inte hysa agg mot varandra. När prinsessan Estelle hade sin första skoldag på Campus Manilla var förutom Victoria och Daniel, även Svante och Pim på plats, för att skola in sitt barn. På bilderna såg paren ut att ha det trevligt, och det syntes inga tecken på dålig stämning.

På Estelles inskolning.

Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Foto: TT

LÄS MER: Kungen och Abba-Björn i infekterat bråk – stora ilskan

LÄS MER: Kungen i stort byggbråk – får nej från domstolen

LÄS MER: Otäcka olyckan på slottet – kungaparet drabbade