Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter sjukdomstiden – första bilderna från Victorias och Daniels semester

05 apr, 2022, 10:00 

Victoria och Daniel passade på att smita iväg på en hemlig semester så snart prinsen hade blivit frisk.

Annons
Victoria möter folket på stan i Norrtälje!Brand logo
Victoria möter folket på stan i Norrtälje!

I slutet av mars fick staden Norrtälje äran att vara värd åt kronprinsessan Victoria, som gästade deras 400 årsjubileum. Hon ersatte kungaparet som skulle besökt staden, men istället valde att delta i minneshögtiden för prins Philip i England, som gick bort för snart ett år sedan.

Victoria skulle haft prins Daniel vid sin sida, men när kronprinsessan Victoria anlände till Norrtälje så gjorde hon det ensam.

Platsen vid hennes sida var tom – och anledningen var att prins Daniel hade drabbats av sjukdom.

– Prinsen är förkyld. Han var det redan igår och hade hoppats att bli bättre. Men utifrån respekt för dem han ska möta så valde prinsen att stanna hemma och kurera sig. Prins Oscar är också sjuk, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning i samband med besöket för en vecka sedan.

Annons

Victoria och Daniel reste iväg med barnen

Men Daniel och lilla prins Oscar skulle repa sig fort och tur var väl det! Annars hade familjens kommande resa till ishotellet riskerat att ställas in.

Men de kom iväg allihop och 123 mil från Haga fick de en oröfglömlig helg tillsammans!

Designsviten En midsommarnattsdröm på Ishotellet i Jukkasjärvi
Victoria och Daniel bodde i sviten som är designad av prins Carl Philip.

På Ishotellet i Jukkasjärvi i Lappland, långt norr om Polcirkeln bodde de och fick klä sig i sina tjockaste dunjackor och med mössorna på även inomhus.

– Förra helgen hade vi nöjet att få välkomna kronprinsessan Victoria och prins Daniel och deras barn prinsessan Estelle och prins Oscar hit till oss, har en representant från Ishotellet sagt till Svensk Dam.

Kronprinsessfamiljen är verkligen proffs på att uppleva alla delar av Sverige och se till att göra en trivsam historia av det hela, den här helgen var inget undantag!

– De njöt av det arktiska livet häruppe och åkte hundsläde, skulpterade i is och övernattade helt omgivna av den magiska iskonsten i vår designsvit En midsommarnattsdröm, designad av kronprinsessans bror prins Carl Philip och Oscar Kylberg.

Annons