Efter skadan! Hovet berättar om planen för Estelle

prinsessan estelle

Estelle hoppar på kryckor och kommer att vara tvungen att göra det ett tag framöver. Nu berättar hovet hur prinsessan mår och hur planen ser ut framåt.

Estelle studsar inte runt på Haga som hon brukar. Under nyårshelgen var kronprinsessfamiljen i Alperna på skidsemester och då föll prinsessan i backen vilket ledde till en fraktur i ena smalbenet. Benet gipsades kort därefter och nu meddelar hovet ungefär hur länge Estelle prinsessan kommer att vara beroende av kryckor.

– Prinsessan Estelle mår efter omständigheterna bra. Det sades att hon skulle vara gipsad i fyra veckor efter att det sattes dit. Någon information om det har blivit ändrat har jag inte, svarar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prinsessan går i skolan som vanligt – men får hjälp

Många trodde att Victorias och Daniels dotter skulle behöva stanna hemma från skolan under den här perioden. Men så är inte fallet. Prinsessan går just nu sin andra termin som förstaklassare på välrenommerade Campus Manilla. Och hon var med på vårterminens upprop, den 9 januari, precis som planerat.

Estelle får dock lite extra hjälp under den här perioden, bekräftar hovet.

– Prinsessan går ju på kryckor och då är det klart att man behöver lite extra hjälp.

Före skidolyckan hann Estelle julmysa, både hemma hos mormor och morfar på Drottningholm och hos farföräldrarna i Ockelbo. Dessutom blev det en träff med faster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael i Gävle där familjen såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn.

Medan Estelle går i skolan och Oscar är på förskolan har kronprinsessparet dragit igång sitt kungliga arbetsschema – med besked. Nästa vecka åker Victoria till koncentrationslägret Auschwitz och den här veckan befinner sig pappa Daniel i Schweiz.

Foto: TT