Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter skilsmässan – så mycket får prinsessan Tessy i underhåll

01 jan, 2019, 17:00 
Prinsessan tessy och prins Louis
Efter missfall, skilsmässa och tvist om underhåll har nu prinsessan Tessy kämpat hela året. Nu har domen äntligen kommit och exmaken prins Louis får snällt betala.
Annons

Luxemburgfamiljen har varit noga med att hålla ett fläckfritt rykte, men nu har skilsmässan mellan prins Louis och Tessy Anton solkat ned det i kanterna. Det rasar ett storbråk mellan prinsen och hans exfru och tvisten bara eskalerar.

Prinsessan Tessy kommer från en helt vanlig familj och träffade storhertig Henris och storhertiginnan Maria Teresas tredje äldste son, prins Louis av Luxemburg, när hon gjorde sin militärutbildning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Louis och Tessy

På bilden ovan ser vi prins Louis tillsammans med sin syster, prinsessan Alexandra av Luxemburg, som fortfarande är singel.

Gold digger

Tessy har kallats för “gold digger” av kungliga supporters, men har försvarats av egna vänner som sagt att det verkligen inte stämmer. Och prins Louis benämns som snål, då han inte vill betala underhåll sedan paret skilde sig.

Annons

I rätten har nu prinsessan Tessy kämpat ensam för sin rätt till underhåll. Hon har representerat sig själv och höll ett brandtal på över en timme – på engelska i rätten – för att övertyga domaren om att hon minsann behöver tak över huvudet som exprinsessa och tvåbarnsmor.

Luxemburg-prinsen tillhör en av världens mest förmögna familjer, men har inte varit helt med på att lätta på plånboken. Han har representerats av en välbeställd advokatbyrå.

Prins Louis får betala

Nu har emellertid domen kommit. Louis ska betala 40 000 kronor om året till sin exhustru.

Prins Louis

Det var i början av 2018 som tvåbarnsföräldrarna gick skilda vägar. Äktenskapet hade knakat i fogarna ett tag, trots alla gulliga bilder på man och barn som Tessy lagt upp på sin Instagram.

Annons

Förlorade arvsrätten till tronen

Exparet gifte sig 29 september 2006 när Tessy var 21 och samma år hade de fått sonen Gabriel av Nassau. I samband med vigseln avsade sig Louis arvsrätten till Luxemburgs tron. Son nummer två kom 2007 och fick namnet Noah. Louis och Tessy har bott i London med barnen. I dag är sönerna 12 respektive 10 år.

Fick missfall

Många känslor har det varit under vägens gång. Prinsessan Tessy har avslöjat att hon hade ett missfall precis före separationen från prins Louis. De skulle ha fått ett tredje barn tillsammans. I stället har de nu gått skilda vägar. Hon har sagt i en intervju hur hon “grät i dagar” och har berättat hur skilsmässan varit en av de värsta upplevelserna i livet.

Tessy

– Min skilsmässa var definitivt en av de svåraste situationer som jag gått igenom, sade Tessy.

Det var ändå hon som ansökte om skilsmässa, skriver Hello, eftersom hon tyckte att prins Louis “hade ett konstigt sätt”.

Läs mer

Foto: IBL

Annons