Efter skilsmässoryktena – så har Victorias relation med Daniel förändrats för alltid

09 apr, 2023, 12:00 

Så har kronprinsessan Victorias relation med prins Daniel förändrats för alltid.

Annons

Det var en historisk dag för den svenska kungafamiljen – ett datum som kommer att föräras en plats i historieböckerna.

Den 19 februari 2022 gick kronprinsessan Victoria och prins Daniel ut med en gemensam dementi. Ryktesspridningen hade gått för långt och man kände sig tvingade att agera.

Planen avslöjad: Det händer när Victoria blir drottning
Planen avslöjad: Det händer när Victoria blir drottning

Victoria och Daniel tvingades till en dementi

Så här stod det i den famösa dementin:

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.”

Annons

Meddelandet var undertecknat Victoria och Daniel. Tidningsmannen och kungaexperten Sten Hedman tyckte redan då att kronprinsessparet stått för ett felsteg.

En uppfattning han håller fast vid.

– Jag tycker att det var fel att gå ut och dementera. Då har man medgivit att det funnits grogrund för ryktena. Det finns inga äktenskap som är utan vibrationer, säger Sten till Svensk Dam.

– Där har de lite att lära av Buckingham Palace. De är duktiga på att tiga ihjäl saker. Man ska komma ihåg att alla inte kände till ryktena på förhand. Och nu hamnade det i alla tidningar.

"Inte den spirande kärleken längre"

Sten är inte ensam om sin kritik. IT-experten och mångsysslaren Emanuel Karlsten var inne på samma spår i en krönika i Göteborgsposten: att dementin var ett sätt att öppna slussarna för allsköns rykten.

Men Sten tror inte att allmänheten tittar på Daniel och Victoria på ett nytt sätt på grund av ryktena. Kärlekssagan är intakt i människors medvetanden.

Däremot har själva förhållandet förändrats – men det har en naturlig förklaring.

– Jag har svårt att se att den bilden förändrats. Men när det gäller själva förhållandet, så blir ju allt annorlunda med tiden. Det är ju inte den unga, spirande kärleken längre mellan dem. Det är mogna människor som har en mogen kärlek. Som prioriterar att vara en familj. Och det är inte något fel med det, säger Sten.

Annons