Efter stora sprickan – William och Harry återförenas för att hylla Diana

William och Harry möts för att hylla sin mor på vad som skulle varit hennes 60-årsdag.

Slå på ljud

Det har varit en tuff vår för det brittiska kungahuset, med interna slitningar och mitt i allt, den plötsliga förlusten av prins Philip.

Hans farfars bortgång tvingade prins Harry att resa hem till England igen och delta i begravningen, det var den första gången sedan han lämnade landet och sina uppdrag tillsammans med Meghan förra året. Det var också första gången han träffade sin bror William och det fanns mycket som hänt sedan sist.

Inte minst var minnet av Oprah Winfrey-intervjun, där Meghan anklagade sin svägerska för att ha fått henne att börja gråta i samband med förberedelserna till hennes och prins Harrys bröllop.

Bröderna sågs promenera från begravningen tillsammans men det var också allt.

Nu ska de återförenas på riktigt. Under torsdagen ska de avtäcka en staty av Diana i trädgården utanför Kensington Palace.

william harry diana
Kim Knott

I en förinspelad video till The Diana Award som delades ut förra veckan pratade prins Harry om sin mor.

”Jag skulle vilja börja med att nämna och hylla de fantastiska unga personer som finns med oss idag. Och vart du än just nu, jag vill tacka dig för att d är en del av detta viktiga ögonblick och för att du är en sån värdefull del av vårt samhälle.” sa prins Harry i sitt tal riktad till ungdomarna.

”Senare den här veckan ska jag och min bror uppmärksamma det som skulle varit vår mors 60-årsdag, och hon skulle varit så stolt över er alla för att ni lever autentiska liv med ett syfte och med medkänsla för andra.

”Vår mor trodde på att unga personer har makten att förändra världen. Hon trodde på er styrka eftersom hon såg den dag ut och dag in i ungas ansikten som var precis som er, hon bevittnade en gränslös entusiasm och passion. Att få se de värderingarna skina igenom idag så som de har gjort i 21 år nu, The Diana Award bär med sig hennes arv genom att sätta ungdomar i centrum. Det har aldrig varit viktigare” fortsatte prins Harry i det emotionella talet.