Efter titelchocken: Harrys och Meghans hämnd på drottningen?

Prins Harry, Meghan Markle och drottning Elizabeth.
Vad menar Harry och Meghan? Vill de markera mot drottningen? Eller varför gör de detta? Deras kungliga utspel är en gåta.
Annons

Prins Harry har satt myror i huvudet på britterna – IGEN. Av veckans stillsamma men viktiga konferens om klimatsmarta resor och eko-vänlig turism, blev det ju i stället värsta medieuppståndelsen. Eftersom prins Harry plötsligt gick ut med beskedet att han inte vill bli titulerad prins: ”Just call med Harry”.

Annons

Prins Harry.
Prins Harry släpper bomben.
Annons

Hans utspel kom bara några dagar efter att drottning Elizabeth satte ner foten och stoppade Meghan och prins Harry från att använda sitt Sussex Royal, ett varumärke de kämpat hårt för. Men nu är ordet ‘kunglig’ alltså ett no-no för dem från och med den 1 april. Så var detta en ”hämnd” på drottningen, lite ”passar det inte, så tänker vi inte vara kungliga alls”?

Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry

Vill Meghan och Harry vara kungliga – eller inte?

Svaret är att ingen vet. Särskilt som prins Harry och Meghan nyligen gick ut med sitt uppmärksammade uttalande, där de både kritiserade drottningen och underströk hur kungliga de trots allt ändå är.

Annons

Så relationen Meghan och Harry versus resten av kungafamiljen känns aningen ansträngd. Och nu är Meghan dessutom på ingång till London, i veckan som kommer landar hon och Archie på brittisk mark.

Meghan och Harry
Sista rycket för Meghan.

Sedan väntar fem intensiva dagar – med start på torsdag – då Meghan och Harry ska avverka sina fem sista kungliga uppdrag: en galatillställning, ett racingevent, en musikfestival och internationella kvinnodagen.

Nästa måndag får vi sedan se dem med resten av kungafamiljen vid högtidliga The Commonwealth Service i Westminster Abbey.

Meghan och Harry med William och Kate 2018.
Sida vid sida med Kate och William i Westminster Abbey i fjol.
Annons

Det blir den stora finalen. Men sedan är det tack och goodbye.

Meghan och Harry
Frågan är om vi ens får se Meghan och Harry på slottsbalkongen när drottningen firar sin officiella födelsedag i sommar? Den där bakgrundsplaceringen verkar inte ha varit deras melodi.

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Efter titelchocken: Harrys och Meghans hämnd på drottningen?”

 1. Ulla Lundell skriver: 1 mars, 2020

  Vad håller de här två på med ? Drottningen och de andra i Harrys familj får väl en gång för alla tala allvar med dem.

  Ulla


 2. HMA skriver: 1 mars, 2020

  Ja, bra sammanfattning av det intryck man fått.

  Det talas nu om att Archie återigen ska stanna kvar i Kanada.
  Förstår att man drar sig för längre flygresor med så små barn och att det ev. kan vara en faktor. Samtidigt finns det en familj som säkerligen längtar efter att få träffa sin nyaste familjemedlem, sitt barnbarn och barnbarnsbarn!
  Speciellt som tillfällena är få och drottningen och prins Philip är i väldigt hög ålder.

  Känns egoistiskt när föräldrar inte ger möjligheten att stärka släktbanden och dela glädjen över ett nytt liv med varann utan bara tänker på sitt eget.
  Ja, med all respekt för att man inte vet detaljer så hoppas man ändå att han får följa med..


 3. Birthe Vejrum skriver: 2 mars, 2020

  Det var IKKE Dronning Elizabeth, som “satte ner foten” – men simpelthen Trade Marks Act 1994, and even Paris Convention For The Protection of Industrial Property of 1883.
  Læs Cosmopolitan.co.uk artiklen “The real reason Meghan and Harry can’t use sussexroyal branding”!


 4. Grethe skriver: 2 mars, 2020

  På tide å legge saken død. Å fortsette å spre rykter med hämnd, oro, trotsar, chock, hot, ovänner overskrifter med selvmotsigende historier har vi fått nok av. Vi har sett Meghan har fått skylden selv om H har fortalt at han tok avgjørelsen(enda ser vi nesten daglig historier med Meghan som den store stygge ulven). Vi har sett QE er nede for telling, skuffet, såret og så ikke dette komme enda vet vi at hun selv har sagt de jobbet med denne saken i månedsvis. Vi ser enda spres rykter om uvennskap med W og K enda har H sagt at det media har skrevet er overdrevet og det meste er faktisk løgn. Enda gjentas og gjentas de samme løgnene. Ja til og med i sine egne reportasjer endrer de standpunkt fra å påstå noe i overskriften til å påstå noe annet lengre ned…savner tiden da media hadde noen lunde integritet og sjekket om de fortalte sannheten før de satte ‘rykter’ på trykk. Så da kan SD gjerne spørre hva skal vi tro…så summa summarum vi skal ikke tro noe som helst som vi ikke hører fra dem selv for ryktespredning med hemmelig kilder gjemt bak klipp og lim fra andre, og usannheter og synsing alle med 2 tanker i hodet kan se er selvmotsigende og clickbaits blir bare tåpelig.


  1. Anna skriver: 2 mars, 2020

   Bra där Grethe


  2. Alma-lena skriver: 3 mars, 2020

   Sant Grethe. Läser dessa kommentarer Mycket för att de är samnordiska från Finland i öster till Norge i väster. Och ni danskar verkar särskilt insatta. Ett trevligt sätt att hålla gemenskapen iNorden levande. Dessutom mobbingen mot Meghan måste sluta. Det är ovärdigt på alla sätt. Långt innan Harry mötte henne har han talat om hur han vantrivs som kunglig.


 5. Birthe Vejrum skriver: 2 mars, 2020

  🙂 Grethe vel talt her mandag morgen!


 6. PernillaA skriver: 2 mars, 2020

  Grethe bra skrivit


 7. Daga skriver: 2 mars, 2020

  Grethe 🥰❤️💐Daga


 8. ananas skriver: 2 mars, 2020

  Grethe
  Instämmer


 9. Bettina skriver: 2 mars, 2020

  Helt enig med Grethe.
  Att hålla på att publicera artiklar som endast bygger på spekulationer är i mina ögon oseriös journalistik. Definitivt inget som uppmuntrar läsare som sätter ribban högre än så!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar