Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Efter titelchocken: Harrys och Meghans hämnd på drottningen?

01 mar, 2020, 08:00 
Prins Harry, Meghan Markle och drottning Elizabeth.
Vad menar Harry och Meghan? Vill de markera mot drottningen? Eller varför gör de detta? Deras kungliga utspel är en gåta.
Annons
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har häntBrand logo
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt

Prins Harry har satt myror i huvudet på britterna – IGEN. Av veckans stillsamma men viktiga konferens om klimatsmarta resor och eko-vänlig turism, blev det ju i stället värsta medieuppståndelsen. Eftersom prins Harry plötsligt gick ut med beskedet att han inte vill bli titulerad prins: ”Just call med Harry”.

Prins Harry.
Prins Harry släpper bomben.

Hans utspel kom bara några dagar efter att drottning Elizabeth satte ner foten och stoppade Meghan och prins Harry från att använda sitt Sussex Royal, ett varumärke de kämpat hårt för. Men nu är ordet ‘kunglig’ alltså ett no-no för dem från och med den 1 april. Så var detta en ”hämnd” på drottningen, lite ”passar det inte, så tänker vi inte vara kungliga alls”?

Annons
Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry

Vill Meghan och Harry vara kungliga – eller inte?

Svaret är att ingen vet. Särskilt som prins Harry och Meghan nyligen gick ut med sitt uppmärksammade uttalande, där de både kritiserade drottningen och underströk hur kungliga de trots allt ändå är.

Så relationen Meghan och Harry versus resten av kungafamiljen känns aningen ansträngd. Och nu är Meghan dessutom på ingång till London, i veckan som kommer landar hon och Archie på brittisk mark.

Meghan och Harry
Sista rycket för Meghan.

Sedan väntar fem intensiva dagar – med start på torsdag – då Meghan och Harry ska avverka sina fem sista kungliga uppdrag: en galatillställning, ett racingevent, en musikfestival och internationella kvinnodagen.

Annons

Nästa måndag får vi sedan se dem med resten av kungafamiljen vid högtidliga The Commonwealth Service i Westminster Abbey.

Meghan och Harry med William och Kate 2018.
Sida vid sida med Kate och William i Westminster Abbey i fjol.

Det blir den stora finalen. Men sedan är det tack och goodbye.

Meghan och Harry
Frågan är om vi ens får se Meghan och Harry på slottsbalkongen när drottningen firar sin officiella födelsedag i sommar? Den där bakgrundsplaceringen verkar inte ha varit deras melodi.

Foto: TT.

Annons