Efter tystnaden – nu visar sig Madeleine i USA

Prinsessan Madeleine med sina barn, en bild från hennes Instagram

Detta blir en söndag med extra kunglig glans! Prinsessan Madeleine är tillbaka – och kanske tar hon hela familjen med sig.

Hon har gjort några få kungliga inhopp under hösten, men i dag kliver prinsessan Madeleine in på den kungliga arenan igen. Nästan exakt ett år och åtta månader efter att prinsessan Adrienne föddes på Danderyds sjukhus och hon gick på mammaledighet.

Sedan dess har hon som bekant hunnit flytta till Florida med familjen – och i kungafamiljen har det hunnit äga rum en mindre revolution. Efter kungens beslut den 7 oktober är prinsessan Madeleines barn Leonore, 5, Nicolas, 4, och Adrienne, 1, inte längre medlemmar av Kungahuset (även om de fortfarande bär hederstitlarna prinsessa respektive prins), och för prinsessan Madeleine kommer den kungliga rollen också att ändras så småningom.

Prinsessan Madeleine

Madeleine firar Svenska kyrkan i Florida.

Men idag gör hon alltså ett efterlängtat inhopp för att hylla Svenska kyrkan i Florida som firar 10-årsjubileum med familjegudstjänst och massor av aktiviteter för barnen.

Palmerna vajar runt Svenska kyrkan i Davie, Florida.

Palmerna vajar runt Svenska kyrkan i Davie, Florida.

Som gjort för Madeleine, vår svenska Miami-prinsessa. Och man kommer ju direkt att tänka på hennes Englands-boende faster prinsessan Margaretha, 85, som förr om åren alltid var med och spred kunglig glans när Svenska Kyrkan i London hade sin årliga julmarknad.

Kungens systrar prinsessan Margaretha och prinsessan Christina.

Prinsessan Margaretha har bott i England i 55 år, och de få kungliga uppdrag hon har haft har ofta varit kopplade till just Svenska kyrkan i London.

Prinsessan Madeleines söndag – med familjen?

Och kanske får vi rentav se hela familjen Bernadotte-O’Neill kliva ur bilen när klockan slår fyra här i Davie, Florida. Det kommer ju att vara massor av barn från Svenska skolan på plats och efter gudstjänsten har det utlovats klassiska svenska roligheter som säckhoppning och ”potatis på sked”.

Prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore.

Prinsessan Madeleines egen bild på barnen.

Detta skulle i så fall bli första gången sedan dopet i juni 2018 som vi får träffa prinsessan Adrienne i ett officiellt sammanhang. Av bilderna att döma har hon hunnit bli en liten Silvia-kopia på ett och ett halvt. Och hon är kvicktänkt och glad, säger prinsessan Madeleine.

Men Florida ligger tidsmässigt sex timmar efter Sverige, så ni får ha lite tålamod: Klockan 22.00 i kväll svensk tid är det dags.

Foto: TT, Instagram, Svenska kyrkan.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: