Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter uppslitande skilsmässan – exfrun bor på slottet

25 maj, 2023, 06:30 

Patrick Sommerlath bor på Drottningholm och exfrun Maline vid Kungliga slottet.

Annons

Silver kära brorson Patrick bor sedan en tid tillbaka på Drottningholms slott, något Svensk Damtidning då kunde avslöja.

Därför bor Victorias kusin Patrick på DrottningholmBrand logo
Därför bor Victorias kusin Patrick på Drottningholm

Patrick var tidigare skriven på en adress i Norra Djurgårdsstaden men bor sedan tre år tillbaka i den Nedre sjöflygeln, som ju var kronprinsessan Victorias första bostad. Det är ett fristående 1700-tals hus, som ligger femtio meter från slottet, och är omgivet av fantastiskt natur. Även Carl Philip och Sofia bodde i Nedre sjöflygen när prins Alexander kom till världen. Detta på grund av att säkerheten på Kungliga Djurgården inte var helt färdigställd när lillprinsen föddes, år 2016.

– Det handlar om säkerheten. Det finns ett befintligt skalskydd på Drottningholm, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Annons

Men även hans exfru Maline Sommerlath bor på kunglig adress. Precis intill kungliga slottet i Gamla stan, på huset Slottsbacken. Hon och Patrick har två barn tillsammans, tvillingarna Chloé och Anais. De är alltså sysslingar till Kungaparets barnbarn och framför allt Estelle är väldigt bra vän med sina kära sysslingar.

Det här är Patrick Sommerlath

Patrick Sommerlath var tidigare gift med skådespelerskan Camilla Lundén som han fick sonen Leopold med.

Paret gick skilda vägar 2003 och 2011 gifte han sig med Maline, mamman till tvillingarna Anaïs och Chloé.

2018, efter sju år äktenskap, gick även Patrick och Maline skilda vägar. Så här sa hovets informationschef Margareta Thorgren då:

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn.

Annons