Elaka kommentaren om sjuka kronprinsessan Mette-Marit: "Ska avslöja allt"

Kronprinsessan Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit kämpar med sin sjukdom – samtidigt blir hon plötsligt påhoppad av en megastjärna.
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju
Slå på ljud

Kronprinsessan Mette-Marit trodde nog inte att hon skulle bli omnämnd i samband med att Meghan Markle och prins Harry gjorde sin stora intervju med Oprah Winfrey.

Men på något sätt skedde just detta.

Elaka kommentaren om den sjuka Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit

Varför ge sig på Mette-Marit av alla människor?

Det var talkshow-programledaren Stephen Colbert, ikonen David Lettermans efterträdare, som drog in Mette-Marit i diskussionen.

"Nu kanske CBS äntligen låter mig få en intervju med kronprins Haakon av Norge och hans fru, Mette-Marit Tjessem Høiby. De kommer att avslöja allt om vem som äter flest kjøttkaker (alla vet att det är prins Sverre Magnus) Tänk vilka tittarsiffror jag kommer att få!", skriver Stephen på Twitter.

Skämtet är helt uppenbart på Mette-Marits och Haakons bekostnad. Det bygger på att det norska kronprinsparet skulle vara så mycket mindre intressanta och färglösa än prins Harry och Meghan.

Men Stephen kunde verkligen valt ett bättre skämtoffer än Mette-Marit. Som vi alla vet, så är ju hennes hälsa ett ständigt orosmoment i Norge.

Det var i oktober 2018 som vi fick beskedet från det norska hovet. Kronprinsessan Mette-Marit hade då själv precis fått höra att hon lider av en kronisk åkomma: en ovanlig variant av sjukdomen lungfibros.

– Jag har haft hälsoproblem i flera år och nu vet vi mer om vad det handlar om, sa Mette-Marit då.

– Mitt hälsotillstånd gör att min arbetskapacitet kommer att variera.

Stor oro för kronprinsessan Mette-Marit

Lungfibros innebär att vävnaden kring luftrören och lungblåsorna omvandlas till stel ärrvävnad. Den drabbade får svårare och svårare att andas och tvingas i många fall till en lungtransplantation.

På grund av sjukdomen sorteras Mette-Marit in i riskgrupp. Det här kunde hon ha pratat med Stephen om, om han mot förmodan följde upp sitt tweet och faktiskt genomförde den där intervjun med det norska kronprinsessparet. Vi vet att i alla fall vi skulle titta!

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa