Elaka kommentarerna om drottning Silvias utseende!

Drottning Silvia blir inte av med minnesbilden.

Drottning Silvia blev grundligt och grovt hånad för sitt utseende.Och det skedde så att alla kunde se.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?
Slå på ljud

Drottning Silvia är van vid att vara föremål för skämt och parodi. Hon fick utstå flera år av hån när David Hellenius och resten av Hey Baberiba-gänget drev hejdlöst med kungahuset i sina “Familjen”-sketcher.

Men oftast har det varit drottningens tyska brytning som legat i fokus för humorn. I veckans Parlamentet valde komikerna att sikta lägre och i stället rikta in sig på Silvias utseende.

Drottning Silvia hånas för sitt utseende

Silvia

Ingen rör vår drottning Silvia!

Programledaren Anders S. Nilsson la upp för skämten genom att introducera ämnet för diskussion: hur hovet ska göra för att hantera situationen med de sjunkande besökssiffrorna på Slottet.

Shanthi Rydwall Menon var först ut med att använda Silvias ansikte som ett slags humorrekvisita.

– Jag besökte slottet, det var jättehemskt. Spöklikt och jättecreepy. Och sedan satte Silvia på sig lite smink, då blev det bättre, sa Shanthi.

Göteborgsprofilen Claes Malmberg, kanske mest känd för sin Mölndalsbaserade rollfigur Ronny Jönsson, följde upp med att antyda att Silvia genomgått plastikoperationer.

– Jag tycker att de ska ha mungiporna uppåt. Som drottningen har men inte frivilligt. Hon har svårt att få ned dem, sa Claes.

 

LÄS OCKSÅ: Sjukdomen som stoppade Silvia – hemliga kvinnan fick rycka in

“Det kan vi inte kontrollera”

Claes Malmberg gick loss fullständigt.

Claes Malmberg gick loss fullständigt.

Silvia brukar själv hålla sig för god för att diskutera andras utseenden. Men i en TT-intervju från 2008 fick drottningen berätta hur hon kände rent allmänt inför skönhetsidealen.

– Sedan grekernas tid har det varit ett samtalsämne. Det fanns sagor om ungdomens brunn. Jag tror att det har att göra med att tiden rinner iväg är något vi inte kan kontrollera. Men hur man vill hantera den här frågan är var och ens privatsak. Många färgar sitt hår, och varför inte, sa Silvia då.

 

LÄS OCKSÅ: Nya bilderna på Mette-Marit som väcker oro