Elaka orden om Chris O’Neill i SVT

prinsessan madeleine chris o'neill

Trots att Chris O'Neill ogärna står i strålkastarljuset väcker han starka känslor hos människor.
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!
Slå på ljud

När Chris O’Neill gifte sig med prinsessan Madeleine visade han klart och tydligt att han inte var intresserad av att stå i centrum i det kungliga livet. Han tänkte inte bära någon prinstitel och ville förbli Chris O'Neill med svenska folket och resten av världen.

LÄS MER: Madeleine om sitt isolerade liv i Miami

Trots det väcker prinsessmaken känslor och många har åsikter om honom. Det fick vi bevis på när programledaren Anders Lundin nämnde honom i SVTs succéprogram Allt för Sverige.

Hånade Chris O'Neill i Allt för Sverige

I programmet ingår en populär sekvens där Lundin presenterar Sverige för deltagarna. I ett avsnitt passade Anders på att lägga in ett par hånfulla kommentarer mot den svenska kungafamiljen.

Bland annat skämtade han om att troll, enligt sagorna, gärna söker sig till prinsessor.

– Prins Daniel var tvungen att genomgå många tester för att säkerhetsställa att hans vältränade kropp endast var ett resultat av att sortera och flytta kettlebells varje dag, sa till exempel Anders om prins Daniel.

Chris fick däremot ta emot en värre gliring.

– Hon är gift med en kille och vi är inte helt säkra ännu. Han är väldigt rik och har ett smörigt leende så vi vet inte. Vi hoppas på det bästa, sa Anders då.

Bad om ursäkt

Efter skämtet fick SVT utstå hård kritik och till slut kände de sig manade att be om ursäkt till kungafamiljen.

– Det han säger gör han ju med glimten i ögat. Vi menar ju verkligen inget illa. Och om det är någon som säger att de tar illa vid sig ber vi såklart om ursäkt, sa Haida Jamshidi, projektledare för programmet, till Aftonbladet.

Foto: TT