Elaka påhoppet på Meghan: "Utpressar drottningen"

Drottningen och Meghan Markle.

Enligt brittiska medier hotar prins Harry och hertiginnan Meghan med att avslöja osmickrande hemligheter om det brittiska kungahuset för amerikansk tv.Nu har prinsparet blivit utskälld i en krönika av den engelske tv-kändisen Piers Morgan.

Det var ett besked som skakade om den brittiska monarkin. Prins Harry, tillsammans med makan Meghan, hertiginnan av Sussex, har beslutat att avstå apanage och därmed stå fri från resten av kungahuset.

Uppbrottet har lett till en direkt konflikt med drottning Elizabeth. Enligt Daily Mail har drottningen varit mäkta upprörd över att beslutet meddelades till allmänheten utan att hon blev informerad på förhand. Dessutom fruktar Elizabeth för Harry och Meghans planer inför framtiden.

“Meghan utpressar drottningen”

Enligt Daily Mails källa inom hovet har prinsparet hört av sig till flera amerikanska tv-jättar med erbjudande om en intervju.

– Meghan känner att hon har blivit tystad och är inte längre redo att hålla sin mun. Hon och Harry känner att kungafamiljen betett sig rasistiskt och sexistiskt, säger källan.

Det vore inte första gången prins Harry och Meghan protesterar efter att ha upplevt sig utsatta för rasism. För tre år sedan gick prins Harry ut och anklagade brittiska mediers rapportering om hans maka för att ha ”rasistiska undertoner”.

De har också stämt Mail on Sunday. Piers Morgan, krönikör på systertidningen Daily Mail och tv-programledare, tycker att drottningen ska förkasta Meghans hot.

“Jag är äcklad över det här illa dolda försöket att utpressa drottningen till att ge dem det de vill ha”, skriver Morgan.

“Harry är svag och gnällig”

I en lång krönika späckad med personangrepp går han till angrepp på både Harry och Meghan och anklagar dem för att ha “dragit skam över det brittiska kungahuset”.

“Som jag har sagt många gånger förr, så har jag tyvärr kommit till slutsatsen att Meghan är en självisk, skoningslös socialkarriärist som har ägnat hela livet åt att utnyttja och slänga i väg människor, och nu gör hon samma sak med kungafamiljen. Jag tycker också att Harry har förvandlats till en svag, gnällig, sur och arrogant parodi på den livsglade arméprinsen som vi alla älskade”, skriver Morgan.