Elaka smeknamnen – så hånades Meghan av hovet

Meghan kallades öknamn bakom hennes rygg.

Meghan kallades en mängd öknamn av de anställda vid hovet, enligt en ny bok.

Hertiginnan Meghan har nyligen berättat i rättsdokument hur hon upplevde att hovet inte backade upp henne då hon var gravid och hårt ansatt av brittiska medier.

Uppseendeväckande uppgifter i  ny bok får hennes påståenden att framstå som rimliga. Författaren Tom Quinn påstår nämligen att de anställda vid hovet kom på en mängd öknamn för Meghan som de kallade henne bakom hennes rygg.

“Me-Gain”. “The duchess of difficult”. Det var bara två av namnen som anställda vid kungahuset kallade Meghan, enligt den nya boken “Kensington Palace: An intimate memoir from Queen Mary to Meghan Markle”.

Upplevdes som jobbig

De två öknamnen anspelar på att Meghan skulle uppföra sig på ett egoistiskt och jobbigt sätt. Enligt anställda vid hovet som Quinn pratat med upplevdes Meghan som svår att ha att göra med, eftersom hon inte följde samma normer som övriga kungligheter.

– Hon upplevdes som en person som ställde höga krav. Jag tror att Meghan kände att, “Jag måste verkligen göra det här, jag måste visa dem att jag menar allvar”. Jag tror att det finns någon sorts sanning i det. För hon var annorlunda. Så det är förståeligt att det blir svårare för henne att verkligen accepteras som en medlem i kungafamiljen. Och den brittiska pressen är väldigt mäktig, säger Quinn till Fox News.

Quinn menar att den brittiska pressen vände sig emot Meghan efter att hon kritiserat medierna i en dokumentär. Enligt Quinn var det ett misstag för Meghan, eftersom hennes kommentarer gjorde att medierna fick nytt vatten på sin kvarn.

– Om man inte svarar, så har pressen ingenting att sätta tänderna i. Om medierna säger något oschysst och du svarar, så blir ilskan en ny story. Någon sa till mig än gång att det är priset de här kungligheterna betalar i utbyte mot de miljontals pund de får varje år av brittiska skattebetalare för att de ska kunna leva som aristokrater från 1700-talet, säger Quinn.

Foto: TT