Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Eleverna överger prinsessan Märtha Louises änglaskola

11 jan, 2010, 10:41 
AvJohanna Lejon
Märtha Louise har kämpat för sin änglaskola i flera år. Nu kan kampen vara över. Prinsessan älskade skola tvingas nu ställa in delar av sitt sista läsår.Anledningen? Flera av skolans elever har lämnat utbildningen efter konflikter.
Annons

I helgen rapporterade norsk press om att prinsessan Märtha Louise och hennes affärspartner Elisabeth Samnøy har beslutat sig för att ställa in delar av det sista läsåret på sin änglaskola, Astarte Education. Konflikter och interna oroligheter bland kursdeltagarna uppges vara orsaken.

Ställer in det sista läsåret

Utbildningen är tänkt att vara tre år lång, men på grund av de tidigare nämnda problemen har man nu bestämt sig för att ställa in delar av det sista läsåret och därmed hela den sista kursen, en kurs kallad ”beröring”. Planen är dock att kursen ska starta upp igen i höst.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi ville skjuta upp kursen tills vidare, skriver Elisabeth Samnøy i ett e-postmeddelande till tidningen Se og Hør.

Enligt tidningen kan beslutet möjligen hänga samman med ett bristande intresse för utbildningen. Enligt uppgift har hela 14 av 24 deltagare beslutat sig för att lämna skolan. Prinsessan Märtha Louise har under åren fått utstå mycket kritik för sin änglaskola. Men hon har stått pall och inte gett vika. Ända tills nu. Nu kan kampen om skolan vara över.

Foto: TT

Annons