Elisabeth Tarras-Wahlberg i otäck olycka

Elisabeth Tarras-Wahlberg föll illa på en isfläck.Nu går en av kungafamiljens mest uppskattade medarbetare genom tiderna på kryckor.

Elisabeth Tarras-Wahlberg har legendstatus inom det svenska hovlivet. Hon tjänstgjorde vid hovet under hela 32 år och fick verkligen komma kungafamiljen inpå livet. Hon var länge informationschef på slottet, och mellan 2004 och 2008 var hon kronprinsessan Victorias hovmarskalk.

Nu har Elisabeth tråkiga nyheter att meddela om sitt liv. När Micael Bindefeld skulle dela ut sitt årliga stipendium, som delas ut för att bevara minnet av Förintelsen, kom 69-åringen dit på kryckor.

Elisabeth Tarras-Wahlberg i olycka

Elisabeth och Victoria samarbetade nära varandra under flera år.

I början av december råkade hon nämligen ut för ett otäckt fall.

– Jag halkade på en liten isfläck och bröt min högra höft och axel, säger Elisabeth till Aftonbladet.

– Jag fick genomgå en operation. Jag har en ny axel och är opererad i höften.

Elisabeth berättar att hon plågats av svåra smärtor under läkningsprocessen. Hon har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta för henne att återhämta sig efter fallet.

– Det gjorde fruktansvärt ont, säger Elisabeth.

Jobbar nu med PR

Även efter att hon lämnade kungafamiljens tjänst har Elisabeths karriär frodats. Svensk Dam var först med att berätta att hon fått uppdrag hos Lennox PR, en byrå som arbetar med corporate communications, medierelationer, public affairs och opinionsbildning.

– Jag letade efter ett givande sammanhang som kompletterar mina övriga uppdrag och hittade det i Lennox. Jag är bekant med Robert, Elin och Åsa sedan tidigare och anser att de byggt en gedigen och seriös verksamhet, som präglas av äkta engagemang och inspirerande nyfikenhet på framtiden och samhället, sa Elisabeth då.

Elisabeth Tarras-Wahlberg är dotter till veterinären friherre Berndt von Engelhardt och Astrid, född Josefsson. Farfadern tillhörde en baltisk friherrlig ätt och farmodern kom från Åbo. Makarna flydde till Sverige under andra världskriget.

Foto: TT