Elisabeth Tarras-Wahlbergs besvikelse i relationen till Victoria

Elisabeth Tarras-Wahlbergs besvikelse i relationen till Victoria

Det var inte så svårt för Elisabeth Tarras-Wahlberg att lämna Qatar, hon hade fått sitt äventyr och såg omöjligheterna i att på kort tid åstadkomma en förändring. Tjänsten vid hovet kände hon sig också klar med...

Som så många andra kvinnor så ville Elisabeth Tarras-Wahlberg testa nya vägar i “mitten på livet” och visst fick hon uppleva äventyret i Qatar, men ändå kände hon sig inte riktigt nöjd. Det berättar f d hovmarskalken och chefen för Kronprinsessans hovstat, Elisabeth Tarras-Wahlberg, för Karin Thunberg i en intervju i Svenska Dagbladet.

Det var erbjudandet från TV4 som fick Elisabeth att definitivt säga upp sig från slottet för att anta uppmaningen hon levererat till alla journalister under  alla år:

– Det går att göra så mycket mer än att bara rapportera om prinsessornas klänningar, om känslor, hjärta och smärta.

Så sedan den 1 oktober jobbar Elisabeth halvtid på TV4 och delar rum med bland andra Malou von Sivers.

– Nu ska jag höja ribban för bevakningen av kungahuset här på TV4. Visa att det inte bara står på nöjeskontot, handlar om underhållning. Runt kungahuset finns så mycket kulturhistoriskt material som absolut inte behöver vara tråkigt, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Svenska Dagbladet.

Tarras sorg över att lämna kungafamiljen

Vi får alltså  inte se Elisabeth intervjua kronprinsessan Victoria eller avslöja detaljer om kungafamiljen. Hennes roll är inte att vara granskande reporter utan mer konsult och idéspruta.

Elisabeth är glad över att den skapande delen av henne nu får luft, men hon erkänner att det var med stor sorg hon lämnade kungafamiljen.

En av hennes största besvikelser under tiden som anställd vid hovet inträffade också ganska nyligen, under tiden i Qatar: Att inte vara hemma och få krama om kronprinsessan Victoria när hon förlovade sig med Daniel.

– Jag visste ju hur hett hon längtade efter den dagen, berättar Elisabeth.

Efter “bröllopsåret” på TV4 – utan hjärta och smärta – är Elisabeth Tarras-Wahlberg redo för nya uppdrag.

Av Eva Österlind

Foto: Charles Hammarsten