Elisabeth Tarras-Wahlberg sviker Victoria – går till TV4

Elisabeth Tarras-Wahlberg sviker Victoria - går till TV4
Annons

Elisabeth Tarras Wahlberg

Det svenska hovets trotjänare Elisabeth Tarras Wahlberg kommer inte att återvända till sin gamla arbetsplats. Istället blir hon TV4:s triumfkort i nästa års bröllopsrapportering.

Elisabeth Tarras Wahlberg är tillbaka på svensk mark efter ett år som rådgivare i internationella relationer hos emiren Hamad bin Khalifa Al Thani i Qatar, ett av världens rikaste länder. Det har spekulerats i att Elisabeth skulle återvända till det svenska hovet efter att ha fullgjort sitt uppdrag hos emiren. Men så blir det inte. Istället knyts hon till TV4:s aktualitetsavdelning där hennes roll kommer att vara att guida tittarna genom nästa års båda kungliga bröllop.
– Det ska bli spännande att medverka till att spegla kungahuset från en annan vinkel, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Annons

Det svenska hovet var Elisabeth Tarras-Wahlbergs arbetsgivare i över 30 år. Få har arbetat så nära den svenska kungafamiljen som Elisabeth och det gör henne givetvis synnerligen lämpad för uppgiften. Och på TV4 gnuggar man givetvis händerna över sitt triumfkort.
– Med Elisabeth Tarras-Wahlbergs gedigna och mångåriga erfarenhet av det svenska kungahuset tillför vi en enorm expertis till TV4:s bevakning av kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleines bröllop, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet, TV4-Gruppen.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Elisabeth Tarras-Wahlberg sviker Victoria – går till TV4”

 1. Martin skriver: 1 september, 2009

  dar gjorde dom ett smart drag man kan svarligen forestalla sig en mer initierad “reporter”….!! men vagar hon “avsloja” nagot eller ar hon “for” lojal??


 2. Martin skriver: 1 september, 2009

  konstigt att Tidningen inte tar upp Romanovs juveler som hittades pa UD
  det ar ju bade svenskt o spannande!!


 3. Gittan skriver: 1 september, 2009

  Ja, det här var verkligen ett kap ! Och jag förstår Elizabeth.. När man en gång mentalt, har lämnat ett uppdrag är det oerhört svårt att gå ett steg tillbaks igen och fortsätta där man var..Hon kände naturligtvis att hon ville göra något mera efter alla år i hovets tjänst…Jag tycker hon gör alldeles riktigt som inte låter sig kallas tillbaka till sitt forna uppdrag…


 4. Gittan skriver: 1 september, 2009

  Och det glömde jag Elisabeth…LYCKA TLL MED DITT NYA UPPDRAG !


 5. Martin skriver: 1 september, 2009

  Gittan nr3 alldeles ratt inte ga i gamla egna fotspar !!


 6. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 1 september, 2009

  Tarras är säkert lojal, men hon har skinn på näsan också, så veta kan inte…


 7. Martin skriver: 1 september, 2009

  Det svenska flygvapnet gjorde en blixtinsats över Östersjön i torsdags förmiddag, meddelade Gotlands Allehandas webbutgåva i slutet av veckan. De svenska stridsflygplanen flög i överljudsfart, något som märktes som flera ljudbangar över Gotland.
  Orsaken var att utländskt militärflyg kommit för nära den svenska gränsen, sa Lasse Bergström, flygchef på F17 i Radio Gotland i torsdags.
  Ljudbangarna, som antagligen skrämt folk, blev i nyhetsrapporteringen på Gotland viktrigare än själva kränkningen av svenskt territorium. Händelsen är ett intressant exempel på hur de stora ryska militärövningarna som pågår utanför Gotland mer eller mindre förtigs i svenska medier. Förutom Världen idag har endast Dagens Nyheter skrivit att de syftar till att öva försvar av den gasledning som Gotlands kommun fått 100 miljoner till för att bygga en ny hamn.


 8. sofia skriver: 1 september, 2009

  Kunde ni inte hitta en bättre bild på Tarras än en som hon ser ut som en struts på? Hon är visserligen inte någon skönhet men bättre bilder finns ju! Smart drag av TV 4 som jag hoppas kommer att bli en tillgång när det gäller rapporteringen från bröllopet.


 9. Martin skriver: 1 september, 2009

  den nionde i nionde 2009 Alois Irlmaier’s tre nior ?? hmm vi far se
  se upp !! angaende nr 7 ovan !! vi klarade ju 8 8 9 🙂


 10. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 1 september, 2009

  elfte i nionde då? undrar om det blir någon uppvaktning då. En liten repris/påminnelse eller så…


 11. Natasha skriver: 1 september, 2009

  Förstår inte varför det kallas för “svek”? Att jobba för samma arbetsgivare i över 30 år, man kan väl vara lite trött till slut, eller?


 12. Martin skriver: 1 september, 2009

  bara rubrik sattning Natasha men visst ar det trottsamt suck


 13. Martin skriver: 1 september, 2009

  Sverige och Norge – starkast i Norden
  Sverige och Norges ekonomier är starkast och klarar krisen bäst. Det blir resultatet när SEBs chefekonom Robert Bergqvist rankar länderna.


 14. Emma skriver: 1 september, 2009

  Konstigt gjort.


 15. Martin skriver: 1 september, 2009

  a propos TV sa ligger nu filmen med Prins Nikolai ute pa dansk TV
  ga till sajten klicka pa tv satt pilen pa TV i nasta bild klicka pa DR TV
  sedan pa “Seneste Uge” och dar ligger den god fornojelse!!
  http://www.dr.dk


 16. tina skriver: 1 september, 2009

  ja håller med konstigt gjort att gå över till andra sidan så, är inte det ett svek mot Victoria det tycker jag. Hon kunde väl hålla en lägre profil och vara lojal.


 17. Martin skriver: 1 september, 2009

  den dar filmen med Nikolai kan man leva utan om man vill…:)
  men EN sak var bra ” pa torsdagar gar jag till fransk undervisning efter skolan” sager prinsen som alltsa just blivit tio ar !!! dar Du kungen dar missade Du nagot !!! tyvarr!!
  samt fick vi se hur vackert det ar i Sydsverige och sodra Danmark…


 18. Martin skriver: 1 september, 2009

  Rose kollade Du filmen om Nikolai ?? #15 samt se #17 angaende att lara sprak “i tiden” he !


 19. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 2 september, 2009

  Tarras var på TV4:as nyhetsmorgon idag. Hon kommer inte att lämna ut några hemlisar om kungahuset, men det var det väl ingen som trodde heller?
  Förresten så har dom bra sminkörer på TV4, fniss…..inte såg hon ut som på bilden här inte.


 20. Mingo skriver: 2 september, 2009

  Enligt rykten ogillade Elisabeth Tarras -Wahlberg Victorias giftemål med Daniel. Det var därför hon sade upp sig och flyttade utomlands. Om det stämmer kan man ju förstå situationen, att hon inte vill vara med och arrangera deras bröllop. Sant eller ej ???


 21. Natasha skriver: 2 september, 2009

  Neta,
  don’t mention this foto – no comments 🙁 Sofia #8 har rätt – Elisabeth ser ut som en struts på den! Eller är det kanske något fel med mina och Sofias & Irenas ögon idag?… struts… medusahuvud… ormhuvud… 🙂


 22. Nina skriver: 2 september, 2009

  Haha hon ser faktiskt lite ut som en struts på den bilden…


 23. sofia skriver: 2 september, 2009

  Ja eller hur det är ju jättelikt !!!! 🙂


 24. Karin skriver: 2 september, 2009

  Men jösses. Det heter trumfkort och ingenting annat. I kortspel trumfar man med ett trumfkort.


 25. MollyMolly skriver: 2 september, 2009

  Synes å huske Tarras- Wahlberg helt fra den tiden Silvia kom til Sverige?
  Da kan jeg skjønne at hun gjerne vil bytte miljø. Hun synes kanskje å ha utspilt sin rolle som mentor for Victoria, nu når V. skal gifte seg.

  Hennes engasjement i TV4 gjelder vel bare i anledning bryllupet? Å kommentere sermonien og gjestene etc. vil hun jo ha førsteklasses kunnskap om.
  Som ansatt ved det svenske hoffet i så mange år er jeg overbevist om at hun alltid vil være lojal med det hun ikke skal snakke om.
  Har fått et inntrykk av en saklig, tørrvittig og tøff kvinne de gangene jeg har hørt henne på TV?


 26. mb skriver: 3 september, 2009

  Mja, damen verkar vara förtjust i pengar, kan det vara så enkelt? Och inget fel i det, kungahuset är inte känt för att betala sina medarbetare särskilt väl, klart hon tar jobb i arabvärlden följt av tv när hon nu får chansen.

  Fö liknar hon Cruella Devil (ni vet pälsdamen från Pongo och de 101 dalmatinerna), det finns en underbar bild (har den inte tyvärr) på Tarras när hon åkt ut till Arlanda för att möta kungen, klädd i mink modell gigantus, spitting image av Cruella 😉


 27. Irena skriver: 3 september, 2009

  Tarras är min FAVORIT i det svenska kungaspektaklet: Man får träna idogt innan man får en så barsk uppsyn och kärv pipa: Det är en ambition om någon, här i livet!
  Först trodde jag att hon inte var nöjd med hur HM skötte Victorias romantiska mellanhavanden, men nu när hon går till teve 4???Hmmm?


 28. mb skriver: 3 september, 2009

  Yes Irena, tycker också Tarras är cool, lite dominatrix över henne (svara inte på det här… ;), gissar att hon inte alltid hade lätt att komma överens med kungen.


 29. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 3 september, 2009

  Tarras är cool, och har en torr/besk humor. Och ja, hon fick för lite betalt för allt vad hon gjorde som anställd hos hovet. Det skall vara en ÄRA att jobba där.
  Hon är bra och kommer att bevaka bröllopet suveränt. På TV4.


 30. Johan skriver: 3 september, 2009

  Sanningen måste väl vara att hon fått sparken? Att hon frivilligt gått från hovet till TV4 tror jag inte på. Övergången till Qatar tydde på att något inte stod rätt till i relationerna med hovet.


 31. sofia skriver: 4 september, 2009

  Tarras kansek inte tyckte Victoria gjorde rätt som gifter sig med Daniel. Dessutom är ju hennes plats redan tillsatt så det blir iaf svårt att komma tillbaka till samma tjänst.


 32. Martin skriver: 4 september, 2009

  come on ladies varfor skulle hon vilja ga tillbaka till samma gamla jobb som hon tydligen hade 30 ar??? nix nix nix


 33. Gittan skriver: 4 september, 2009

  Elisabeth är en mycket smart kvinna…Kunnig , ihärdig och påläst…
  Jag tror, att man till slut får upp “ögonen” för saker och ting och begriper vidden av att komma vidare i sin yrkesroll. Omvärderar sin inställning och ser saker från ett annat perspektiv…Se min kommentar 3..
  Det kallas personlig utvecklig och är ofrånkomligt ett mycket positivt steg i en människas liv…
  Lojalitet är för mig synonymt med att acceperar andra människor viljor och inställningar..Det berikar ingenting…Men är naturligtvis tacksamt för dem som har möjligheten att nyttja den..


 34. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 4 september, 2009

  Tarras är smart och klyftig, men varför går hon på alla gratisfester? Verkar som att hon gillar att synas, lite linslus är hon allt.


 35. Martin skriver: 4 september, 2009

  kanse gillar hon a ata gott …..men ar smalanning innerst inne ??


 36. Martin skriver: 4 september, 2009

  Gittan Du far nog andra instaellning till lojalitet det ar nagot helt annat och en mycket fin egenskap….fa har den !!


 37. Kerstin PaulsenUSA skriver: 4 september, 2009

  Det är verkligen otroligt konstigt – det handlar naturligtvis om PENGAR – som vanligt.


 38. Irena skriver: 4 september, 2009

  Tarras blev nesligen övergiven att Skattebetalarnas guru; Den ersättande damen var av betydligt nyare modell. (A propos gratisätarfesterna)
  Hon kanske är rastlös? Vore jag man (eller den sortens kvinna) skulle jag kasta mig för hennes fötter!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar