Elizabeth förkrossad efter avslöjandet – måste agera

Elizabeth förkrossad efter avslöjandet – måste agera

Elizabeths ilska och sorg över sin näst äldste sons beteende resulterade till slut i att Andrew nu backar från sina kungliga uppdrag. På drottningens bröllopsdag kallades Andrew upp till slottet för att få beskedet.

Prins Andrew valde att intervjuas av BBC gällande sexskandalen kring Jeffrey Epstein, trots att hans rådgivare avrått honom och drottningen ska ha sagt nej. Andrew har pekats ut som en av de män som haft sex med kvinnor som Epstein höll som sexslavar. Andrew trodde att intervjun med BBC skulle lugna ner situationen, men istället har den fått otroligt stark kritik.

Elizabeth Andrew

Drottning Elizabeth tillsammans med prins Andrew, innan skandalen var ett faktum.

Igår kväll publicerades ett uttalande där prins Andrew meddelade att han själv har bett drottningen om att få dra sig tillbaka, och att hon har givit sitt tillstånd till detta.

“Efter de senaste dagarna står det klart för mig att omständigheterna kring min tidigare kontakt med Jeffrey Epstein har kommit att allvarligt störa min familjs viktiga arbete”, säger Andrew.

Drottning Elizabeth är djupt besviken på Andrew

Men verkligheten är en annan, berättar nu flera brittiska tidningar. Drottning Elizabeth hade inget val. Hon var tvungen att sätta ner foten och tvinga sin son att lämna kungahuset efter alla skriverier. Drottningen var otroligt besviken och arg på sin son efter allt som hänt och valde att kalla upp Andrew till Buckingham Palace för att delge sitt beslut, berättar en källa till The Sun.

– Det var en förkrossande stund för dem båda. Hans rykte är i spillror. Det är osannolikt att han kan utföra kungliga uppdrag någonsin igen, säger källan.