Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeth hyllas som modedrottning

30 mar, 2016, 13:00 
Agneta Nisbeth
Hon är snart 90 år - och stilikon! Drottning Elizabeths stil hyllas av barnbarnen och svägerskorna.
Annons
Ibl-Elizabeth1

Drottning Elizabeth som snart fyller 90 år har genom hela sin karriär haft en konsekvent stil. Hon klär sig i starka färger och matchar alltid kappa, klänning och hatt. Hennes händer är alltid klädda i handskar och på underarmen hänger hennes ständiga följeslagare; en handväska från lyxmärket Launer. Det sägs att hennes stylist och kammarjungfru Angela Kelley beställer ett antal väskor i olika färger varje år. Runt halsen bär drottningen nästan alltid sin treradiga pärlcollier och på bröstet glittrar en brosch. Det är en drottninglook som experimenterats fram av en enda anledning:

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hon måste sticka ut! säger grevinnan av Wessex i dokumentären “Out Queen at 90”.

Ibl-Elizabeth2
Drottning Elizabeth håller ett högt tempo och gör i snitt 430 uppdrag om året. Det är många som vill skaka hennes hand och hon bär därför nästan alltid handskar.

Sophie som numera hyllas för sin moderna prinsess-stil har själv berättat hur hon omvärderat kläders betydelse i offentliga sammanhang.

– Glöm inte att när hon anländer till ett ställe är de en folkmassa i två, tre, fyra, tio, ibland femton rader, och alla vill kunna säga att de såg en lite av drottningen när hon gick förbi, säger Sophie.

Ibl-Elizabeth3

Prinsessan Eugenie hyllar också drottningens stil.

Annons

– Många av mina vänner säger “Hon har den bästa stilen som finns”. Hon ser fantastisk ut i sina kläder. Hennes stil är väldigt unik, säger hon i dokumentären och fortsätter:

– Hon bär alltid en underbar, glad färg. Jag tror att det är ordet som beskriver stilen: glad.

Ibl-Elizabeth4
Drottningens ständiga föjeslagare: En väska från Launer.

Av: Liv Sander.

Bilder: Ibl.

Annons