Elizabeth och prins Philip lever isär – beslutet väcker oro

drottning Elizabeth prins Philip

Drottning Elizabeth och prins Philip.

danapress
Drottning Elizabeth har lämnat Sandringham slott utan sin make. Beslutet har skapat oro.

Drottningen Elizabeth har återvänt till Windsor Castle för första gången sen augusti. Det bekräftar Buckingham Palace. Drottningen anlände till Windsor förra veckan, men utan sin man, prins Philip.

Prins Philip stannar kvar på Sandringham

I mars satte drottning Elizabeth och prins Philip sig själva i karantän på Windsor. Sedan åkte paret till Balmoral tillsammans på sommaruppehåll. Därefter flyttade de till Sandringham och har nu spenderat de senaste veckor där.

Prins Philip har beslutat sig för att stanna kvar på Sandringham slott, i Norfolk, där han har tillbringat majoriteten av sin pension hittills.

Elizabeth med sin Philip.

Det kungliga paret, som firar sin 73:e bröllopsdag nästa månad, tillbringade mer tid med varandra under karantän, än vad de har gjort på många år.

Kungliga experter beskrev detta som en chans för Elizabeth och Philip att förbättra sitt äktenskap och uppmanar kungaparet att ta vara på tiden.

Men nu ska de alltså separeras. Och många är bekymrade över parets äktenskap.

Drottning Elizabeth återupptar sina kungliga uppgifter

Syftet med Elizabeths återkomst till Windsor, är att drottningen ska återuppta användningen av Buckingham palace.

Windsor Castle är en speciellt plats för den kungliga familjen. Många historiska kungliga bröllop har ägt rum där. Senaste bröllopet stod mellan prinsessan Eugenie med sin man Jack Brooksbank.

Foto: TT