Elizabeth slår tillbaka – uttalar sig samtidigt som Meghan: ”Bisarr konflikt”

Drottning elizabeth

Drottning Elizabeth tänker inte låta sig överskuggas av Harry och Meghan inför den viktiga högtiden.

Söndagen den 7 mars kommer alla som följer den kungliga världen äntligen få vad de väntat på under en väldigt lång tid, nämligen en exklusiv intervju där Meghan och Harry talar ut med Oprah Winfrey. Intervjun är redan inspelad och klar och nu väntar vi bara spänt på att få ta del av resultatet.

Men det är inte det enda vi kommer få höra från kungligt håll den 7 mars. Dagen efter är nämligen helgdagen commonwealth day i Storbritannien, som alltid brukar uppmärksammas av drottningen. BBC kommer sända ett specialskrivet program redan under söndagen. I år ska Elizabeth enligt brittisk press hålla ett tal där hon addresserar hela nationen och alla medlemmar i det brittiska samväldet.

Drottning Elizabeth addresserar samväldet – innan Meghans intervju

Tidningen Vanity Fair kallar det för en ”bisarr konflikt i schemat”, och enligt dem ska även prins Charles, Camilla, prins William och hertginnan Kate delta med färdiginspelade videohälsningar.

Men helt och hållet blir det ingen krock. Programmet med Harry och Meghan kommer sändas efter firandet i Storbritannien, något drottningen är lättad över, berättar en källa för Vanity Fair.

”Hovet hoppas att sändningen ska få ordentligt med uppmärksamhet i media eftersom Commonwealth day är otroligt viktig för drottningen, och hon kommer inte bli glad om något överskuggar det.