Elizabeth stoppade Meghans dröm – sprickan innan bröllopet

Elizabeth stoppade Meghans dröm – sprickan innan bröllopet
Det har rapporterats om spänningar som uppstod tiden före Meghans och Harrys bröllop. I nya boken kommer några av dem fram i ljuset igen.
Annons

Rykten och rapporter om incidenter kring och under Meghan och Harrys bröllop har spridits flitigt ända sedan den stora dagen för två år sedan. I den nya boken Finding freedom klaras ett mysterium upp, och det har att göra med bråket om Meghans bröllopstiara, rapporterar News.

Annons

I boken påstår författarna Omid Scobie och Carolyn Durand att det beryktade bråket om Meeghans tiara faktiskt var sant. Det ska ha uppstått i samband med valet av bröllopstiara. Meghan ville ha egentligen en annan tiara än den hon fick, drottning Mary’s glittrande diamantbandau. Och i samband med detta ska prins Harry ha uttryckt sin irritation att första valet, med Emerald Greville Tiara, inte gått igenom.

Annons

– Det Meghan vill ha det får hon! Ska prins Harry då sagt till personalen. Men det blev ändå till slut drottning Elizabeth som bestämde och hon ska även ha kallat upp prins Harry för att höra vad som egentligen hänt.

I boken förklaras incidenten närmare. Harry ska enligt författarna ha känt att drottningens personliga stylist Angela Kelly drog ut på tiden när det kom till att hjälpa Meghan att välja ut sin tiara.

Meghan
Meghan, under bröllopet med Harry, den 19 maj 2018.
Annons

Drottningens främsta rådgivare bestämde

Angela Kelly, 52, har jobbat med drottningen i nästan 20 år har stigit i graderna i det brittiska kungahuset och är nu Elizabeths personliga assistent och främsta rådgivare när det kommer till kläder. Hon är känd för att vara extremt lojal, och de senaste rapporterna tyder på att hon även hjälpte drottningen att välja ut Meghans tiara.

Harry ville att Meghan skulle få välja fritt men det var inte drottningen med på. Hon ville ursprungligen ha en tiara med smaragder, enligt kungliga källor, men ingen visste exakt vart tiaran kom ifrån så det valet var uteslutet.

Enligt en källa ska drottningen ha sagt att ”Meghan får den tiara som jag ger henne” till sin sonson.

Annons

I slutändan bar Meghan drottning Marys vackra diamantband från 1932, vilket även den passade henne väldigt bra.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Elizabeth stoppade Meghans dröm – sprickan innan bröllopet”

 1. Grethe skriver: 31 juli, 2020

  Dette er ikke riktig. Meghan og Harry dro til bestemor som hadde valgt ut en rekke tiara inkl smaragdene. Ansatte ved hoffet sa hun burde velge en annen siden de ikke viste opprinnelsen til smaragdene og de var redd de var russisk ikke QE. . QE velger ikke ut et tiara hun ikke var beredt på å låne ut. Dette har vi vist siden bryllupet da paret selv fortalte om dette. Og jeg prøvde å si det sist gang dere dro opp emnet, men ble som vanlig sensurert og blokkert…


 2. ananas skriver: 1 augusti, 2020

  Lika säkert som amen i kyrkan kommer det att skrivas ett otal böcker om detta par och alla med ”insider-sanningar”. Att tro på allt som skrivs är upp till läsaren.


 3. Jeanette skriver: 1 augusti, 2020

  Men… hon var ju inte ens barnbarn till Elisabeth. En sak om man är det och det går i led, som Beatrice, annars frågar man snällt och hoppas på tur att få låna till sitt bröllop. Stackars Harry, han måste vara en toffelhjälte.


 4. Rosa Marie skriver: 1 augusti, 2020

  Fint diadem – rædsom frisure.


 5. Birthe Vejrum skriver: 3 augusti, 2020

  Et rygte bliver jo ikke sandt fordi det bliver gentaget og gentaget i en uendelighed.
  Men skal man tro bogen, så var det faktisk ikke Dronning Elizabeth, som var “besværlig” men hendes dresser Angela Kelly. I hvert fald er det sådan Harry mener.
  Men bogen “Finding Freedom…” skal man nok – som alle de andre – læse med en vis distance, for den har i hvert fald én mega fejl, den påstår, at Meghan mødte Kate 4 måneder før brylluppet, dagen efter Kates fødselsdag faktisk 9.de/10.de januar. Men alle som fulgte med i begivenhederne ved jo, at Harry og Meghan boede på Anmer Hall i juledagene som blev fejret på Sandringham + en amatør fotografs fantastiske billede af “The Fab Four” der gik verden rundt. Og så man deres forlovelses interview, så hørte man jo også Meghan omtale Kate med stor varme (Hello Magazine har gengivet Meghan ordret). 🙂
  Et eller andet går totalt skævt kort efter brylluppet. Og man kan jo bare gætte på, hvad det er. Men Dronningen tog jo f. eks. Meghan med ud på en repræsentations rejse i det Royale tog ret hurtigt, hvor Kate måtte vente på samme gunst i meget lang tid.


 6. Birthe Vejrum skriver: 3 augusti, 2020

  Det var Meghans ønske at komme væk fra det alt for perfekte royale look, at være noget mere menneskeligt nærværende, derfor det løst op satte hår. Og vi har jo set at flere er fulgt efter – senest Beatrice! 🙂


 7. Anna skriver: 3 augusti, 2020

  Intressant vinkling…varje gång ni skriver om Meghan och “chockbesked”, “motgångar” eller “drottningens hämnd” lägger ni in ett foto på Meghan med bekymrad min och risigt hår…


 8. Birthe Vejrum skriver: 5 augusti, 2020

  Ja, og man vælger helt at glemme, at Meghan blev 39 år i går den 4. august. 🙂 og, at det blev behørigt fejret med smukke billeder på the Royal Family’s Twitter konti – sikkert til stor forargelse for en del.
  Meghans fan gruppe the “Sussex Squad” har gang i en indsamling – i anledning af fødselsdagen – til uddannelse af unge afrikanske kvinder – det kan man læse mere om på twitter.com/Camfed – jeg fejrede hende med friske – lokale – jordbær/jordgubbar med piskefløde! 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar