Elizabeth stoppade Meghans dröm – sprickan innan bröllopet

Det har rapporterats om spänningar som uppstod tiden före Meghans och Harrys bröllop. I nya boken kommer några av dem fram i ljuset igen.
Slå på ljud

Rykten och rapporter om incidenter kring och under Meghan och Harrys bröllop har spridits flitigt ända sedan den stora dagen för två år sedan. I den nya boken Finding freedom klaras ett mysterium upp, och det har att göra med bråket om Meghans bröllopstiara, rapporterar News.

I boken påstår författarna Omid Scobie och Carolyn Durand att det beryktade bråket om Meeghans tiara faktiskt var sant. Det ska ha uppstått i samband med valet av bröllopstiara. Meghan ville ha egentligen en annan tiara än den hon fick, drottning Mary’s glittrande diamantbandau. Och i samband med detta ska prins Harry ha uttryckt sin irritation att första valet, med Emerald Greville Tiara, inte gått igenom.

– Det Meghan vill ha det får hon! Ska prins Harry då sagt till personalen. Men det blev ändå till slut drottning Elizabeth som bestämde och hon ska även ha kallat upp prins Harry för att höra vad som egentligen hänt.

LÄS MER: Därför startade det kungliga bråket mellan Kate och Meghan

I boken förklaras incidenten närmare. Harry ska enligt författarna ha känt att drottningens personliga stylist Angela Kelly drog ut på tiden när det kom till att hjälpa Meghan att välja ut sin tiara.

Meghan

Meghan, under bröllopet med Harry, den 19 maj 2018.

Drottningens främsta rådgivare bestämde

Angela Kelly, 52, har jobbat med drottningen i nästan 20 år har stigit i graderna i det brittiska kungahuset och är nu Elizabeths personliga assistent och främsta rådgivare när det kommer till kläder. Hon är känd för att vara extremt lojal, och de senaste rapporterna tyder på att hon även hjälpte drottningen att välja ut Meghans tiara.

Harry ville att Meghan skulle få välja fritt men det var inte drottningen med på. Hon ville ursprungligen ha en tiara med smaragder, enligt kungliga källor, men ingen visste exakt vart tiaran kom ifrån så det valet var uteslutet.

Enligt en källa ska drottningen ha sagt att ”Meghan får den tiara som jag ger henne” till sin sonson.

I slutändan bar Meghan drottning Marys vackra diamantband från 1932, vilket även den passade henne väldigt bra.