Elizabeth tvingades ställa in uppdrag – igen

Elizabeth fick lägga firandet åt sidan.

Drottning Elizabeth missar sällan ett inbokat framträdande.Men nu har 93-åringen tvingats ställa in två gånger inom loppet av en månad.

Drottning Elizabeth är inte bara en av världens längst regerande monarker – hon är också en av de allra mest plikttrogna. Trots att hon hunnit fylla 93 uteblir Elizabeth sällan från ett planerat besök eller framträdande. Plikten har alltid kommit först för henne, ända sedan hon klev på tronen efter pappa Georges bortgång 1952.

Drottning Elizabeth tvingas ställa in

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth hindrades av vädret.

Men nu har Elizabeth tvingats ställa in två besök inom loppet av en månad. Det har dock handlat om omständigheter som ingen dödlig rår över – inte ens en drottning.

Träffen med Sandringhams kvinnoinstitut är en årlig tradition för drottning Elizabeth. Men när besöket skulle bli av i slutet av januari drabbades Elizabeth av en förkylning och fick avboka. Hon kände sig helt enkelt inte kry nog för att träffa institutets representanter.

Och i helgen hände det igen – men den här gången var det inte hälsan som sa ifrån, utan vädret. Drottningen skulle nämligen, sin vana trogen, närvara vid söndagsmässan på Sandringhams kyrka. Då gick myndigheterna ut och stoppade henne från att dyka upp.

Stoppades av myndigheterna

Det har nämligen blåst starka vindar i norra Europa de senaste dagarna. Stormen Ciara har plöjt fram över landet och i Sandringham var det till och med fara för livet. Myndigheterna gjorde bedömningen att både drottningen och alla som skulle dyka upp för att få en glimt av henne riskerade att råka illa ut – och Elizabeth fick stanna hemma.

Det här är troligen ett irritationsmoment för Elizabeth, som inte gillar att behöva ställa in.

Foto: TT