Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeths hårda besked: Harry och Meghan inte välkomna till firandet

06 maj, 2022, 18:00 

Drottning Elizabeth har bestämt sig. Prins Harry och Meghan Markle är inte välkomna till jubileumsfirandet i juni.

Annons
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sortiBrand logo
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti

Dramatiken kring den brittiska kungafamiljen har varit påtaglig under de senaste åren. Ända sedan prins Harry och Meghan Markle valde att lämna kungahuset har relationen mellan dem och resten av familjen gått väldigt upp och ner.

Även skandalen kring prins Andrew har varit mycket omskriven i media under senaste tiden.

Nu tycks drottning Elizabeth, en gång för alla, ha tagit ett beslut: Varken Harry, Meghan eller Andrew är välkomna till att närvara på den kungliga balkongen under jubileumsfirandet för hennes 70 år på tronen, som äger rum i juni.

Elizabeths beslut: Harry, Meghan och Andrew utesluts från firandet

Drottningens besked kommer samma dag som Harry och Meghan, enligt Daily Mail, ska ha bekräftat att de planerar att närvara vid jubileumsfirandet i början av juni.

Annons

"Prins Harry och Meghan, hertigen och hertiginnan av Sussex är glada och hedrade över att delta i drottningens platinajubileum med sina barn", säger en talesperson för familjen enligt Daily Mail.

Brittiska kungafamiljen
Varken Andrew, Harry eller Meghan kommer synas på balkongen den 2 juni.

Men Elizabeth har alltså bestämt att endast de familjemedlemmar som åtar sig officiella offentliga uppgifter är välkomna upp på balkongen.

Däremot kommer Meghan, Harry, Archie och Lilibet kunna delta vid andra delar av jubileumsfirandet, som exempelvis Thanksgiving-gudstjänsten den 3 juni.

Annons