Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeths hårda ord om Meghan – gästerna reagerade

06 maj, 2023, 16:00 

Elizabeth gick till attack mot Meghan inför gästerna.

Annons
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Att det har varit kyligt mellan Meghan och resten av den brittiska kungafamiljen är ingen överdrift. Nu berättar en källa med insyn för The Spectator om hur illa det faktiskt var.

Drottning Elizabeth själv ska ha använt ovanligt starka ord för att beskriva hur hon kände för Meghans inträde i familjen.

– Att Harry hade träffat Meghan hade förvandlats till en fullständig katastrof, det var så hon förklarade det och beskrev Meghan som ond, säger en källa till Spectator.

Tillfället var när hon tog emot en liten grupp gäster på en tillställning på slottet Balmoral i augusti förra året.

Enligt källan reagerade alla i rummet på drottningens uttalande men ingen sa något.

– Det var inte likt drottningen att använda ett ord som ”ond” för att beskriva Meghan, men hon såg rakt igenom henne, säger källan.

Annons

Meghan och Harrys konflikter med kungahuset

Allt sedan Meghan blev en del av den brittiska kungafamiljen har kärlekslyckan mellan henne och prins Harry kantats av konflikter.

Vid tidpunkten för Harrys och Meghans sorti från kungahuset tackade Elizabeth hertigparet för deras dedikerade arbete.

"Det är mitt och hela familjens hopp att dagens överenskommelse tillåter dem att bygga upp ett nytt lyckligt och fridfullt liv", sa hon då.

Men det var inte hela sanningen.

I Katie Nicholls bok ”The New Royals: Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown”, berättade en nära vän till drottningen om sorgen som Elizabeth bar på ända fram till sin död.

– Hon var väldigt sårad och sa till mig 'Jag vet inte, jag orkar inte bry mig mer och jag vill inte tänka på det längre', säger vännen enligt Vanity Fair, och berättar vidare att Elizabeth var både utmattad och uppgiven efter beslutet.

Annons