Elizabeths hemliga budskap till Meghan och Harry

Drottning Elizabeth kan ha skickat ett hemligt budskap till Harry och Meghan.Hur då? Jo, genom sitt val av brosch.

Hertigparet av Sussex chockade alla när de berättade att de tänker avstå apanaget och i stället satsa på sina egna karriärer.

Drottning Elizabeth har öppet visat stöd för prins Harry och hans hustru Meghan Markle. I engelsk press har man kunnat läsa att hon egentligen är ganska förgrymmad på paret – men skarpa observatörer har i stället hittat ett nytt tecken på att hon förlikat sig med beslutet.

Elizabeth skickar hemligt budskap

Drottning Elizabeth med broschen hon fick från Kanadas generalguvernör.

Både Daily Mail och Cosmopolitan har uppmärksammat broschen som Elizabeth bar under söndagsmässan förra veckan. Till sitt besök på kyrkan i West Newton, som ligger i närheten av slottet i Sandringham, hade Elizabeth valt ett smycke med diamanter och safirer. Varför är då denna brosch så signifikant? Jo, den fick drottningen av Kanadas generalguvernör David Johnston för tre år sedan.

Detta tolkar tidningarna som en subtil referens till att Harry och Meghan numera klassar Kanada som sitt andra hem. En övertolkning? Det kan bara drottningen själv svara på.

Stödet till Harry och Meghan

Klart är att Elizabeth var väldigt diplomatiskt i uttalandet hon själv gjorde efter att nyheten om Harry och Meghan briserat.

”Min familj har haft väldigt konstruktiva diskussioner om framtiden för mitt barnbarn och hans familj”, skrev drottningen då.

”Min familj och jag respekterar deras önskan att skapa ett nytt liv för sin unga familj. Även om vi föredrar att de stannar som heltidsarbetande medlemmar av den kungliga familjen så respekterar vi och förstår deras önskan att leva ett mer självständigt liv som en familj”.

Foto: TT