Elizabeths markering mot Meghan – på Beatrices bröllop!

Elizabeth och Meghan har inte träffats på månader.

Det var en avgrundsdjup kunglig statusskillnad som avslöjades i helgen: Vem hade kunnat tro att Beatrice skulle vara ”finare” än självaste Meghan och Kate?
5 saker som drottning Elizabeth hatar!
Slå på ljud

 

Blod är tjockare än vatten. Och det är skillnad på ”riktiga” kungligheter – och på de som ”bara” är ingifta… Det var det mycket tydliga budskapet som drottning Elizabeth, 94,  sände ut till världen efter fredagens kungliga surprise-vigsel i Windsor.

För där stod hennes barnbarn prinsessan Beatrice helt oväntat och gnistrade i ett av den brittiska kungafamiljens absoluta power-diadem: Drottning Marys hundra år gamla tiara, en extremt symbolladdad släktklenod som drottningen själv bar när hon sa ja till prins Philip för snart 73 år sedan. Och som hon sedan dess bara har lånat ut en enda gång, till sin dotter Anne.

Prinsessan Beatrice i drottning Elizabeths bröllopstiara.

Prinsessan Beatrice fick låna power-juvelerna.

Men när kungafamiljens båda hajpade megastjärnor Meghan och Kate skulle gifta in sig i The Firm, då var det INTE aktuellt med juveler av den kalibern.

Till Kate trollade drottningen fram ett lagom litet mini-diadem, lämpligt för kungliga nybörjare.

Kate i sin bröllopstiara

Kates brudtiara: Mini-liten och diskret. Trots att hon är Storbritanniens framtida drottning.

Och viljestarka Meghan, som redan hade deklarerat att hon ville ha en speciell tiara med smaragder, fick blankt nej på den önskelistan. I stället valde Her Majesty ut ett passande diadem, lite biffigare än Kates, och sedan var det slutdiskuterat.

Meghan i sin bröllopstiara

Meghans tiara: Drottning Marys bandå från 1932. Mittendelen är i själva verket en löstagbar brosch.

Brittiska kungafamiljen: Vem är finast?

Nu var ju både Kate och Meghan lysande vackra i de bruddiadem som de bar, men med fredagens bröllop i Chapel of All Saints visade drottning Elizabeth ändå mycket tydligt vad det är som räknas i den brittiska kungafamiljen: Kungligt blod. Och där slår hennes barnbarn alla ingifta med hästlängder.

Drottning Elizabeth med brudparet prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Drottning Elizabeth med brudparet: Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Foto: TT.