Elizabeths oro! Bilolycka i den brittiska kungafamiljen

drottning elizabeths kusin i olycka

De borde kanske se över sina körkunskaper. För nu har ytterligare en brittisk kunglighet varit inblandad i en trafikolycka.

Hur har är det möjligt, ännu en krock med brittiska kungligheter har skett nu i sommar. 83 år gammal är han, hertigen av Kent. Kanske vore det dags även för honom att lämna in sitt körkort för gott. För några dagar sedan fick vi reda på att han var inblandad i en trafikolycka i början på juni på motorvägen A27.

Körde ut framför en annan bil

Drottningens kusin körde då ut sin Jaguar mitt framför en Mini Cooper på väg upp på motorvägen. Detta gjorde att föraren, en ung kvinna vid namn Olivia Fellows som var ute i sin bil med en väninna krockade då med ytterligare en annan bil.

Efter att bilarna som var inblandade i olyckan stannat som man bör för att ta alla uppgifter gällande försäkringsbolag och annat upptäckte Olivia att hertigen av Kents bil var registrerad på Buckingham Palace.

hertigen av Kent

Till slut tillkallades polisen och bilarna kunde så småningom köras iväg från platsen, ingen ådrog sig några värre skador. Men Oliva Fellows är ändå besviken på att ingen hört av sig från hovet och frågat om hur hon mår, hon menar också att hertigen av Kent inte längre borde köra bil.

Prins Philip krockade på Sandringham

Som ni kanske minns skrevs det mycket om drottning Elizabeths make prins Philip när han, 98 år gammal, krockade med en ung kvinna och hennes barn under en tur med sin Range Rover ute på Sandringham.

prins Philip

Något som då resulterade i att kvinnan i bilen som prinsen körde på fick en bruten arm. Prins Philip klarade sig konstigt nog oskadd trots att hans fordon vält över vägen.

Philip lovade att sluta köra bil efter olyckan, men bara någon vecka senare kunde man åter se prinsen bakom ratten i en alldeles sprillans nya Range Rover.

Elizabeth

Drottningen sa till på skarpen

Det sägs att det till slut blev drottning Elizabeth själv som tvingades säga till på skarpen, för efter det har prins Philip inte setts köra sin bil överhuvudtaget. Tack och lov!

hertigen av Kent

Vi kan väl också tillägga att Edward, hertigen av Kent, föddes den 9 oktober 1935 som son till Georg av Kent och prinsessan Marina av Grekland och Danmark.

Foto: TT