Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Elizabeths sista ord till Harry innan hon dog – hjärtskärande hälsningen

16 sep, 2022, 13:00 
Drottning Elizabeth och prins Harry

Prins Harry och drottning Elizabeth hade en speciell relation.

Annons
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sortiBrand logo
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti

När prins Harry och hertiginnan Meghan beslutade sig för att lämna det brittiska kungahuset uppstod en väldokumenterad konflikt som skakat den kungliga världen de senaste åren.

Trots den turbulenta tiden fortsatte drottning Elizabeth ha ett gott öga till barnbarnet, något hon alltid haft, och när hon dog den 8 september skyndade han sig till Skottland för att ta ett sista farväl.

Dessvärre hann han aldrig fram i tid och var fortfarande kvar i luften när beskedet om drottningens död basunerades ut. Enligt Daily Mail landade han 15 minuter efter beskedet.

Elizabeth och Harry
Elizabeth och Harry har alltid haft en fin relation.

Prins Harry i tårar efter Elizabeths bortgång

Under onsdagen hölls en ceremoni för drottning Elizabeth i Westminster Hall. Prins Harry deltog i processionen när kistan förflyttades från The Bow Room på Buckingham Palace till Palace of Westminster.

Annons

Flera medlemmar i kungafamiljen visade öppet sin sorg. Inte minst Harry som sågs gråta vid sin farmors kista. Även Meghan, William och Kate var mycket berörda under ceremonin.

– När vi firar min farmors liv, Hennes Majestät Drottningen, och när vi sörjer förlusten av henne, blir vi alla påminda om den vägledande kompass hon var för så många i sitt engagemang för tjänst och plikt, sa Harry i ett tal enligt The Mirror.

Drottning Elizabeths sista hälsning

Familjen är mitt uppe i förberedelserna inför Elizabeths begravning på måndag. Samtidigt fyllde Harry under torsdagen 38 år och frågan är hur mycket tid man haft till att fira honom.

I samband med födelsedagen var det flera medier som uppmärksammade drottning Elizabeths sista födelsedagshälsning till barnbarnet. När han förra året fyllde 37 år skrev hon via hovets officiella Twitter-konto:

”Grattis till hertigen av Sussex på födelsedagen idag!” stod det i drottningens födelsedagsmeddelande.

Foto: TT

Annons