Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Elizabeths sorg fram till slutet – hemliga meddelandet till Harry och Meghan avslöjas

22 sep, 2022, 17:00 
Indra Nordemar
Drottning Elizabeth dolde länge sin sorg över Harry och Meghan. Nu avslöjas hennes verkliga känslor.
Annons
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Det har gått över två år sedan prins Harry och Meghan Markle tog det djärva beslutet att lämna det brittiska kungahuset. De sa ifrån sig alla kungliga uppdrag och lämnade kungafamiljen för att starta ett nytt liv på andra sidan Atlanten.

Sedan dess har det varit en knivig stämning mellan Kalifornien-paret och kungligheterna. Prins William har öppet visat sin besvikelse gentemot sin bror. Men en som har hållit på sina känslor är framlidne drottning Elizabeth.

Drottning Elizabeths dolda sorg

Vid tidpunkten för Harrys och Meghans sorti tackade Elizabeth hertigparet för deras dedikerade arbete.

"Det är mitt och hela familjens hopp att dagens överenskommelse tillåter dem att bygga upp ett nytt lyckligt och fridfullt liv", sa hon då.

Annons

Men det var inte hela sanningen.

I Katie Nicholls nya bok ”The New Royals: Queen Elizabeth’s Legacy and the Future of the Crown” som släpps inom kort, berättar en nära vän till drottningen om sorgen som Elizabeth bar på ända fram till sin död.

– Hon var väldigt sårad och sa till mig 'Jag vet inte, jag orkar inte bry mig mer och jag vill inte tänka på det längre', säger vännen enligt Vanity Fair, och berättar vidare att Elizabeth var både utmattad och uppgiven efter beslutet.

Besvikelsen i kungafamiljen över Meghan och Harry

En stor anledningen till att sorgen inte bleknade under åren var att drottningen knappt fick träffa sina barnbarnsbarn Archie och Lilibet. Det blev bara några enstaka gånger då Sussex-paret mestadels hållit sig i USA sedan de lämnade Storbritannien.

Kung Charles har även han uttryckt sin sorg över den bristande kontakten med sina barnbarn.

– Han är sårad och besviken, men han har alltid sagt att hans kärlek till Harry är villkorslös. Han vill ha en roll som farfar till Archie och Lilibet, säger en vän till Charles enligt boken.

Under dagarna före, under och efter begravningen återförenades Meghan och Harry med familjen, och förhoppningsvis kan relationen nu äntligen repareras. Och som tur var hann Harry komma sin farmor närmare igen, innan hon gick bort den 8 september.

Foto: TT

Annons