Elizabeths systerson David Linley skiljer sig från Serena

Brittiska kungafamiljen
Drottningens systerson, David Linley, prinsessan Margarets son med Lord Snowdon, och hans hustru ska separera – efter mer än 25 års äktenskap. Detta är den andra skilsmässan i den brittiska kungafamiljen, på bara en vecka.
Annons

För inte ens en vecka sedan kom chockbeskedet: drottning Elizabeths barnbarn Peter Phillips, son till prinsessan Anne, skulle skilja sig från sin fru Autumn – efter 12 års äktenskap.

Och nu skakas den brittiska kungafamiljen av ännu en separation. Drottning Elizabeths systerson David Linley, Earl of Snowdon, skiljer sig från sin hustru Serena. Paret har varit gifta i över 25 års tid.

Annons
David och Serena
David Linley och Serena Armstrong-Jones på V&A Summer Party, Victoria and Albert Museum, London, den 19 juni 2019.
Annons

David Linley är prinsessan Margarets son från äktenskapet med Lord Snowdon. Enligt en talesperson för honom och hustrun sker det hela lugnt och vänskapligt, men enligt Daily Mail beror uppbrottet på att David tillbringat för mycket tid hemifrån, utomlands, på grund av sitt arbete. Man slår dock fast att det inte ska röra sig om någon otrohet, ingen tredje part ska vara inblandad.

Earlen är kanske mest känd för sitt möbelföretag Linleys, som tillverkar skräddarsydda och exklusiva lösningar för hemmet.

– Earlen och grevinnan av Snowdon har, gemensamt och vänskapligt, enats om att avsluta sitt äktenskap, säger en talesperson för paret.

Annons
David och Serena
David och Serena på Royal Ascot.

– De ber att pressen respekterar deras integritet och deras familj.

Serena och David gifte sig i oktober 1993, tillsammans har de två barn: Charles och Margarita. David stor brittiska drottning Elizabeth mycket nära, och de umgås flitigt. Enligt brittisk press är drottningen ledsen och berörd efter systersonens uppbrott.

Och ja, och måste det vara en mardröm för drottningen. Först hela historien med sonen prins Andrews samröre med Jeffrey Epstein, därefter Megxit, följt av sonsonens skilsmässa – och nu detta uppbrott som grädde på moset!

Annons
Serena, David och dottern med Elizabeth och Philip. Thanksgiving, Westminster Abbey, London, 2017.

Margarets äktenskap med Lord Snowden

David Linley, eller David Armstrong-Jones som han fullständiga namn lyder, är, som sagt, son till prinsessan Margaret och Antony Armstrong-Jones. Den 26 februari 1960 meddelade Buckingham Palace att drottningen hade samtyckt till prinsessan Margarets förlovning med Antony Armstrong-Jones. De gifte sig i Westminster Abbey den 6 maj, ceremonien tv-sändes och följdes av mer än 300 miljoner människor – i 13 länder.

Paret bodde i en lägenhet i Kensington Palace och 1961 föddes deras son Viscount Linley, alltså David, följd av dottern Sarah 1964.

Annons
Margaret
Prinsessan Margaret och Lord Snowdon 1964 med barnen Lady Sarah Armstrong-Jones och David, Viscount Linley.

Äktenskapet mellan Margaret och Antony var turbulent och ständigt omgivet av otrohetsrykten, bland annat viskades det om att Maragret hade affärer med Mick Jagger och Warren Beatty. Hon påstods också ha dejtat jazzpianisten Robin Douglas Home. I mars 1976 tillkännagavs att prinsessan Margaret och Lord Snowdon, den titel Antony nu hade, hade beslutat sig för att separera – deras äktenskap upplöstes den 24 maj 1978.

Margaret och Lord Snowdon med barnen på Kensington Palace 1965.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Elizabeths systerson David Linley skiljer sig från Serena”

 1. Bror skriver: 18 februari, 2020

  Så här dags är redaktionens papperskorg överfull av kasserade godsaker à la Bror. Frågan är nu, om det är någon större idé att fortsättningsvis enbart bjuda redaktionen på fniss och skratt och en och annan bildande tanke och lämna övriga därhän?
  Ju högre grad av enstavigt och fåkunnigt allmängods i kommentaren, desto högre tycks sannolikheten vara att den kommer in. Knepig publiceringspolicy tycker jag.
  Jag får ta mig en ordentlig funderare på fortsättningen.


 2. Christina skriver: 18 februari, 2020

  Bror , jag tror att många andra säkert tagit sig en funderare också . Många trevliga trogna skribenter har fallit bort . Tråkigt att det gått så här .
  Jag antar att det här inte publiceras heller , eftersom det inte är något lismande .


 3. PernillaA skriver: 19 februari, 2020

  Christina, mitt svar publicerades inte heller


 4. Inabeaglepack.dk skriver: 19 februari, 2020

  Mine kommentarer kommer heller ikke ind -Jeg håber dog at denne kommentar kommer med – for det bliver den sidste jeg laver herinde.

  Der har været mange skilsmisser i det britiske kongehus under Elizabeth – og man kan jo kun gætte hvorfor – det vil ske igen på et tidspunkt – det ser jeg allerede ude i fremtiden.


 5. ananas skriver: 19 februari, 2020

  Ni är inte de enda. Mina kommentarer åker direkt “nånstans”. Bedrövligt att inte ens “instämmer” tas med.


 6. Daga skriver: 20 februari, 2020

  Nio av tio kommentarer kasseras.
  Jag har ofta undrat vem som läser och sedan slänger det jag plitat ihop med dålig syn-skärpa och krumma fingrar.Hälsar Daga i dagarna 74.


  1. josefin skriver: 22 februari, 2020

   grattis Daga!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar