Elizabeths vändning med prins Andrew – efter massiva skandalen

Elizabeths vändning med prins Andrew – efter massiva skandalen

Drottning Elizabeth har tillkännagivit sin sons existens för första gången på nästan ett år!
Babylycka! Prinsessan Eugenie har fått en son
Slå på ljud

En av de största skandalerna i modern tid i det brittiska kungahuset har varit historien med prins Andrew och hans kopplingar till den nu avlidne pedofilen och miljardären Jeffrey Epstein.

Efter att hans vänskap med den dömde brottslingen blivit kända gjorde han en intervju i BBC, där han blev ställd mot väggen och förtroendet för honom, och därmed även kungahuset, sjönk som en sten bland brittiska befolkningen.

Det tvingade drottning Elizabeth att hålla en allt skarpare frontlinje mot sin älsklingsson prins Andrew. Det började med att han tvingades dra sig tillbaka från alla kungliga plikter, redan i november 2019.

”I november 2019 drog sig Hans Kungliga Höghet Hertigen av York tillbaka från sina officiella åtaganden för en överskådlig framtid.”, meddelade brittiska hovet, följt av en länk till det uttalande som prins Andrew gjort angående sina kontakter med (nu avlidne) sexbrottslingen Jeffrey Epstein, där han bland annat säger att dessa var omdömeslösa och att han ångrar dem djupt.

prins andrew

Prins Andrew gick från drottningens favoritson till paria inom det brittiska kungahuset.

Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without permission.

Prins Andrew raderades från sin egen hemsida

Senare lät drottningen även stänga ner hans officiella hemsida thedukeofyork.org. Den som försöker klicka in sig på Andews hemsida blir nu automatiskt omdirigerad till brittiska kungahusets webb royal.uk. Inte ens på sin äldsta dotter Beatrices bröllop nämndes han vid namn eller fångades på bild, trots att han var högst närvarande.

Han har över huvud taget inte nämnts i något officiellt kungligt sammanhang, fram tills nu. När Eugenie blev mamma för första gången i veckan fanns han med bland de som blivit informerade om födseln av den lilla sonen, men benämndes endast med sin titel, medan hans exfru och Eugenies mamma, Sarah Ferguson, nämndes vid namn. Kanske är detta en början till att Andrew får komma tillbaka in i värmen igen.