Emanuele Filiberto satsar på tröjor

emanuele-filiberto-twitter

Prins Emanuele Filiberto fortsätter visa framfötterna inom modebranschen – nu är det t-shirts som gäller.

Först skor. Och nu t-shirts. Italienske prins Emanuele Filiberto av Savoyen,42, presenterar stolt sin senaste kollektion, t-shirts sydda i en kattungemjuk mix av kashmir och bomull. För både män och kvinnor, med namnet Prince Tees.

– Som att ha en andra hud mot kroppen. säger prinsen.

emanuele-filiberto-tshirt

Och precis som sin svenske kollega, prins Carl Philip, vars samarbete med gode vännen Oscar Kylberg ju resulterat i en rad storsäljande produkter som mattor, kuddar och porslin, så håller Filiberto sig med en skicklig designpartner vars insatser inte bör underskattas, Enzo Fusco.

– Jag var på Sardinen och passade på att besöka Filiberto som alltid är så trevlig och gästfri, och medan vi sitter där och småpratar över våra vinglas och pastan, så säger han plötsligt ”men du, varför gör vi inte nåt ihop?”

filiberto-clotilde-ibl

Prins Emanuele Filiberto med sin hustru Clotilde Courau

Filiberto:

– Och det blev den här t-shirten. En t-shirt som fungerar i de flesta sammanhang och som sitter snyggt var nämligen det enda som saknades i min garderob. Den ”perfekta” t-shirten.

t-shirt

Priset ligger runt tusenlappen, och än så länge säljs den bara i Italien. Och givetvis kröns loggan, ”Prince Tees”, som märket ju heter av Filibertos släktkrona, sonson till Italiens senast sittande regent, kung Umberto II, som han är.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL samt Prins Emanuele Filiberto/twitter/Instagram