Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Emanuele Filibertos dotter fick en lång rad sagonamn

07 jul, 2007, 12:30 
Av
I en bedårande kyrka, idylliskt belägen i schweiziska Gstaad valde prins Emanuele Filiberto av Savoyen, 35, och hans franskfödda hustru Clotilde, 38, att döpa sin yngsta lilla prinsessa Luisa.
Annons

Och prinsessan fick inte bara heta Luisa. Prinsparet av Savoyens minsting fick en hel drös sagolikt vackra namn på dopbeviset, eller vad sägs om Luisa Giovanna Agata Gavina Bianca Mara?

Den docksöta, äppelkindade flickan föddes 16 augusti förra året, så det var en ganska robust tös som fick klä sig i dopklänningen. Med på dopet var förstås också storasyster Vittoria som hunnit bli 3,5 år.

Slutfestat för prins Emanuele Filiberto

Nu är det familjeliv på hög nivå som gäller för tvåbarns-pappan Emanuele Filiberto. Borta är dagarna som playboyprins i bästa jet-setstil. För runt 10 år sedan blev han också utpekad som kronprinsessan Victorias pojkvän, men det förnekade han å det bestämdaste.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Emanuele Filiberto är sonson till Italiens siste kung och är prins av Venedig och Piedmont. Men någon kungakrona blir det nog aldrig för Emanuele Filiberto. Länge fick han inte ens sätta sin fot på italiensk mark, men det ändrades år 2002 och året därpå gifte han sig med sin höggravida skådespelerska Clotilde Courau i Rom. Tre månader senare anlände lilla Vittoria.

Annons

Prinsessan kan aldrig nå tronen

Småflickorna Vittoria och Luisa är prinsessor av Savoyen, men däremot inte arvtagerskor till huset av Savoyen. Det kan man bara bli om man är man. Och ändra konstitutionen är icke att tänka på eftersom det är en ickeregerande monarki. Återstår därför att se om den internationella familjen, som bor i Schweiz och talar franska och italienska om vartannat därhemma, utökar klanen med en liten arvtagare?

 

Annons