Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Emma Corrin är kusligt lik Diana på nya foton

10 okt, 2019, 07:00 
AvJohanna Lejon
Det är nästan spöklikt! Skådespelerskan Emma Corrin, som spelar prinsessan Diana i den kommande säsongen av succéserien The Crown, ser verkligen ut som Diana gjorde för 36 år sedan!
Annons

Den 23-åriga skådisen fotograferades på setet av The Crown i Málaga, Spanien, där säsong fyra av den hyllade tv-showen just nu spelas in. Málaga agerar i sammanhanget Australien, där prinsessan av Wales gjorde en minst sagt uppmärksammad turné tillsammans med sin make, prins Charles, 1983. Och nog är även ”Charles” sig lik. Charles i serien spelas av skådespelaren Josh O’Connor, som ju verkligen ser ut som en ung prins av Wales.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Emma Corrin som Diana
Emma Corrin som en ung Diana.

Ansiktet är likt – kläderna likaså. Klänningen, den rosa, som Diana bar i Australien var skapad av Donald Campbell, hatten var signerad John Boyd.

Då hittade The Crown sin Diana

Det var i april i år som det blev känt att The Crown äntligen hade hittat sin Diana i den unga Emma Corrin, en relativt okänd skådespelersak som var minst sagt smickrad över uppdraget att få spela en av världen mest älskade och hyllade kungligheter.

Charles och Diana i The Crown
Charles och Diana, 1983. Och ”Charles” och ”Diana”, 2019.

– Jag har suttit som fastnaglad sedan det första avsnittet av The Crown och det är surrealistiskt att jag nu ingår i den här talangfulla skådespelarensemblen. Prinsessan Diana var en ikon, och hennes effekt på världen är fortfarande djup och inspirerande. Att få chansen att utforska henne via Peter Morgans manus är en av exceptionell möjlighet, och jag strävar efter att göra henne rättvisa, sa Emma Corrin då.

Då har säsong 3 av The Crown premiär 2019

Diana och Emma Corrin
Emma Corrin spelar Diana i den fjärde säsongen av Netflix hyllade serie om det brittiska kungahuset, The Crown.

Peter Morgan, upphovsman och huvudmanusförfattare för The Crown, var även han nöjd med castingen av Emma. Han sa:

– Emma är en briljant talang som omedelbart tog oss med storm när hon kom in på sin audition för Diana Spencer. Förutom att hon har samma oskuldsfullhet och skönhet som Diana hade som ung, så har hon också, i överflöd, den komplexitet som krävs för att gestalta en extraordinär kvinna som gick från att vara en anonym tonåring till att en av den mest ikoniska kvinnan i sin generation.

Säsong tre av The Crown har premiär på Netflix den 17 november 2019.

Foto: TT

Annons