Emma Corrin spelar Diana i "The Crown"

Emma Corrin spelar Diana i "The Crown"

Äntligen! Nu är det klart vem som kommer att spela Diana i Netflix-succén ”The Crown”. Showen har hittat sin prinsessa. Valet föll på debutanten Emma Corrin.

Ännu har säsong tre inte haft premiär, ändå pågår produktionen av säsong fyra för fullt. Vad vi talar om? Succéserien The Crown förstås. Och ja, äntligen står det klart vem som kommer att spela prinsessan Diana i den fjärde säsongen. Seriens producenter har valt Emma Corrin, en ung debutant. Men varför de har valt Emma är dock tydligt! Ser ni hur lika de är, hon och en ung Diana – samma näsa, samma ögon, samma uppsyn?

– Jag har varit fastklistrad framför den här serien. Att jag nu ska få ansluta till den här otroligt begåvade skådespelarfamiljen är surrealistiskt. Prinsessan Diana var en ikon och hennes avtryck på världen förblir stort och inspirerande, säger Emma Corrin i ett uttalande på tv-seriens Twitterkonto.

Emma Corrin

Emma Corrin.

Då har säsong 3 av The Crown premiär

Emma Corrin kommer att gestalta Diana under perioden 18-22 år. Med andra ord då Diana Spencer först sätter sin fot i den kungliga världen. Inspelningarna kommer att börja senare i år.

The Crowns tredje säsong har nyligen filmats klart, och det är sagt att säsongen kommer att sändas på Netflix med premiär under sommaren eller tidig höst 2019.

Prinsessan Diana och Emma Corrin.

Prinsessan Diana och Emma Corrin.

Då kommer Diana in i The Crown

Diana kommer in i serien först i säsong fyra, som sagt. Enligt uppgift kommer seriens fjärde säsong att skildra prinsessan Diana som en ”desperat och ensam seld-harmer”.

Peter Morgan, skaparen bakom den populära Netflix-serien, säger att mycket kommer att handla om hur den unga Diana Spencer kämpar med att komma nära sina nya svärföräldrar, drottning Elizabeth och prins Philip.

Enligt The Sun sökte författaren efter en ung, okänd, skådespelerska, en skådespelerska med ett brett register. En annons för serien slog fast att The Crowns Diana skulle vara både charmig, flirtig och exhibitionistisk men också desperat och självdestruktiv.

”Skådespelerskan bör ha samma psykiska intensitet som Mia Farrow har i Rosemary’s Baby”, slog man fast.

Prinsessan Diana.

Prinsessan Diana.

Läs mer:

Här är skådespelarna som spelar i nya The Crown!

Siden, sammet, snäckskal och hummerhattar – allt du vill veta om kläderna i The Crown!

Bildextra! Så såg karaktärerna i The Crown ut i verkligheten

Foto: TT