EM:s prinsar och prinsessor

Ikväll avgörs vem som är Europamästare i fotboll. Många kungligheter är stora fotbollsfantaster och en del av Europas kungligheter har setts hejande på läktarna.
Prins Albert II av Monaco och svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson gjorde prins Carl Philip sällskap på läktaren under matchen.

Svenska prinsar såväl som brittiska har funnits på plats för att stötta sina landslag, se bilderna på de hejande kungligheterna!

 

Prins Carl Philip applåderar de svenska spelarna under matchen mot Belgien 22 juni. Tyvärr räckte det inte med prinsens närvaro. Sverige förlorade matchen med 1-0.

Prins Albert II av Monaco och svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson gjorde prins Carl Philip sällskap på läktaren under matchen.

Prins William hejade på Englands landslag under matchen mot Slovakien i Saint-Etienne.

Tidvis var prinsens nerver på spänn, inte underligt med tanke på att matchen slutade oavgjort med 0-0.

Prins Daniel hjälpte till att heja fram ett oavgjort resultat mot Irland när han satt på läktaren på Stade de France i Paris.

Något nervig under machen verkar prins Daniel vara. Den mållösa matchen Svrige–Irland bjöd i alla fall på spännande publik. På samma läktare som prins Daniel befann sig också Zlatans fru Helena seger med deras barn.

Den belgiska kungen Philippe tog med sig den 14-åriga dottern kronprinsessan Elisabeth för att stötta Belgien i kvartsfinalen mot Wales. Inte ens kungligt stöd hjälpte dock, då Belgien förlorade matchen.

Alla kungligheter har inte fått chansen att se fotbollsmatcherna från läktaren. Men de belgiska kungabarnen hejade hemifrån, självklart klädda i rött och de typiska fotbollshalsdukarna. Prinsessan Eléonore fick sitta på storasyster kronsprinsessan Elisabeths axlar och prins Gabriel fick ha lillebror prins Emmanuel på ryggen.

Av: Frida Mrad

Foto: Stella Pictures