En familj i kris - men idag fyller äldste sonen 15 år

juan-valentin-inaki-ste

Den spanska prinsessan Cristina och maken Inaki Urdangarin har det tufft nu med pågående rättegång – men idag ska äldste sonen Juan Valentin firas på födelsedagen.

Idag är det Juan Valentins födelsedag, han fyller 15 år den 29 september, något som den spanska tidningen elmondo.es har uppmärksammat. De beskriver honom som en blyg grabb som tidigt fått ta ansvar för sina yngre syskon. I samband med pojkens 15-årsdag skriver tidningarna om hur den pågående rättegången förändrat prinsessan Cristinas familj. Det vill säga maken Inaki och barnen Juan, Pablo, Miguel och Irene.

inaki-cristina-ste

Även om kärleken mellan Cristina och maken är fortsatt stark så är inget riktigt som förut. Först flyttade familjen till USA och Washington, sedan har flyttat åter till Spanien men bor även i Schweiz. Hemma i Barcelona lär barnen haft svårt att få kompisar. Någon eller några klottrade dessutom ordet  “tjuvar” på deras hus för en tid sedan rapporterar media.

inaki-cristina-sofia-ste

Prinsessan Cristinas make Inaki kan ju hamna i fängelse om rätten så bestämmer, detta har också gjort att det nya kungaparet inte längre umgås så mycket med familjen Urdangarin, skriver spansk press. Monarkin är skör nog ändå i landet, efter ekonomisk kris i landet och den forne kungens alla skandaler. Men mormor Sofia kan man lita på i alla väder…

exdrottning-Sofia-ste

Exdrottning Sofia här med en ledsen Irene.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Se ett brittiskt nyhetsinslag om rättegången här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=SZzILoLz6JM