Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

En försmak på bröllopet

17 maj, 2015, 12:08 
Annons
sofia-nyny

Till tonerna av psalm 198 inleddes så lysningsgudstjänsten. Och visst var det en stämningsfull stund. Inte minst för att detta ju är ett slags genrep.

Om mindre än fyra veckor står de, Carl Philip och hans älskade Sofia, här igen, i Slottskyrkan, för att äntligen bli man och hustru.

hellqvist-ny
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prinsens sofia

Resan hit, till lysningen, till bröllopet, har inte varit enkel eller utan hinder, men nu är de här. Och på lysningsgudstjänsten märktes det tydligt hur lättade de är att de äntligen är här och hur otroligt lyckliga de är ihop. Då och då sneglade de på varandra, som för att försäkra sig att detta verkligen är på riktigt.

Under bönen för lysningsparet, då pastor Michael Bjerkhagen bad att Gud skulle vaka över paret och deras väg tillsammans, tittade Sofia och Carl Philip på varandra lite extra. Utanför smattrade regnet på taket men något dåligt väder kunde inte hindra det blivande brudparets lycka denna dag. Efter ganska precis en timme var gudstjänsten över. Nu väntar mottagning på slottet.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset.se

 

Annons